Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

“GreenNight” satricinās Latvijas klubu kultūras ikdienu

Propeller Productions, 23.03.2010. 09:12

1. aprīlī, Zaļajā Ceturtdienā, Rīga iepazīs “GreenNight” atklāšanas vakaru, kurā nekas nebūs "kā vienmēr".
“GreenNight” satricinās Latvijas klubu kultūras ikdienu

“GreenNight: THE OPENING” kuratori ir Propeller Productions sadarbībā ar diskžokeju un ierakstu zīmola vadītāju Bogdan Taran un multimediju mākslinieku Arti Dzērvi, kurš tikko ieradies Rīgā no savām mājām trimdā - vientuļas salas Venecuēlā -  ar pavisam svaigu skatu uz urbāno kultūru dzimtajā pilsētā.

“GreenNight: THE OPENING” notiks pašā Rīgas centrā - Kr.Barona ielā 2 – vietā, kur vēl nesen bijām pieraduši meklēt itāļu modes meku Palazzo Italia. Nu šo vietu divos stāvos apdzīvos karstākās muzikālās vēsmas no Londonas, kaut kas pavisam svaigs no Vašingtonas, mūžzaļais Ibizas salas temperaments un pašmāju klubu kultūras zelta fonds. To visu papildinās radoši risinājumi socializēšanās priekam pavisam jaunā līmenī!

“GreenNight” muzikālās veltes būs svaigums un inovācija, uz kādu populārā kultūra Latvijā vēl tikai tiecas, bet citviet pasaulē tā jau kausē kritiķu un klausītāju sirdis. Viens no šādiem inovatoriem ir Nīderlandē dzimušais, Vašingtonas rezidents dj MARTYN. Viņa skaņdarbus izdod tādi ierakstu zīmoli kā Warp, Tectonic, Tempa, Revolver, viņa paša dibinātais 3024 u.c. Viņa ieraksti regulāri nokļūst tādu pasaules grandu ierakstu somās kā Džailzs Pītersons (Gilles Peterson), Mr. Scruff, Lorāns Garnjē (Laurent Garnier), Ame, Skream, Kode9, Flying Lotus, The Bug, Pole un pat Underground Resistance! Kā diskžokejs Martyn uzstājies gan Berlīnes tehno epicentrā Berghain, gan slavenākajos Londonas klubos - Fabric, Plastic People, The End, gan Ņujorkas Cielo, gan Vašingtonas Club Love. Tagad viņa asprātīgie tehno, dubstep, house un citu stilu sakausējumi būs dzirdami arī Rīgā – GreenNight ietvaros.

Vēl viens pārsteigums “Green Night: THE OPENING” ietvaros būs dīdžejs, kuru BBC 1Xtra prominentā pārstāve Mērija Anna Hobsa (Mary Anne Hobbs) nodēvējusi par „vienu no šodienas asākajiem producentiem”. Viņa vārds ir UNTOLD. Viņa EP ierakstu zīmolam Hemlock, kurā atrodamas patiešām unikālas basa līnijas - īpaši graujošajā Stop What You're Doing, vajadzētu būt ikkatra diskžokeja ierakstu somā, kurš dodas iekarot Londonu. Untold jau veidojis oficiālus remiksus tādiem vārdiem kā The XX, Ke$ha and Hosē Džeimsam (Jose James).

GreenNight projektā iesaistīto vietējo talantu saraksts ir patiešām eklektisks, taču vienlaicīgi - augstākās kvalitātes! Kopā ar iepriekš minēto Bogdan Taran (Amber Muse Records šefu un vienu no pēdējās dekādes pieprasītākajiem diskžokejiem Latvijā), “GreenNight: THE OPENING” ietvaros būs redzami arī trīs spēcīgi dueti - nu jau par vietējām superzvaigznēm uzskatāmie Kaspar Kondrat un Roland Privert, iespējams, karstākā ballīšu kombinācija Rīgā - RUDD un AI-VA, kuri pavisam drīz dosies turnejā uz ASV, kā arī viens no novatoriskākajiem duetiem, kādu šobrīd var atrast Rīgā, – Elvi Soulsystems & KRII. Atklāšanas vakara viesus priecēs arī Latvijas house brīnumbērna Electricano uzstāšanās, kuru pagājušā gada decembrī uzņēma arī Londonas Ministry of Sound.

“GreenNight: THE OPENING” par Rīgai unikālu nakti veidos arī divi no Ibizas labākajiem šovmeņiem – Diablo, kurš velna izskatā spēlē tradicionālās afrikāņu bungas un Zeles – krāšņi tērpts elektrisko bungu virtuozs, kurš papildinās diskžokeju uzstāšanos.

Ielūgumus var meklēt visdažādākajās Rīgas vietās un pasākumos, kamēr to ierobežotais skaits neizsīkst, tai skaitā pie pasākuma dīdžejiem, kā arī bārmeņiem Rīgas klubos un bāros. Biļetes uz pasākumu pārdošanā nebūs.

Par pasākuma jaunumiem varat uzzināt arī internetā, sekojot līdzi aktualitātēm: http://twitter.com/GREENNIGHTTWITT
facebook.com/PROPELLERPRODUCTIONS

Pasākuma video: http://vimeo.com/10270782

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV