Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pūtēju orķestris „Signāls” piedalīsies III Latvijas pūtēju orķestru konkursā Jelgavā

Līga Tarbuna, 25.03.2010. 09:54

Sestdien, 27.martā, Jelgavā notiks III Latvijas pūtēju orķestru konkurss, kurā Valmieru pārstāvēs Valmieras Kultūras centra pūtēju orķestris „Signāls” diriģenta Mārtiņa Birņa vadībā. Konkursā orķestris izpildīs V.A. Mocarta skaņdarbu „Maršs no Pasta raga serenādes”, Pētera Butāna „Livonijas pils dejas” un Mihaela Korha „Skotijas augstienes katedrāle”.

„Signāla” vadītājs Mārtiņš Birnis skaidro, ka orķestra galvenā motivācija piedalīties šādā konkursā - pārbaudīt savas muzikālās spējas un, izvērtējot konkursa rezultātus, izvirzīt jaunus mērķus turpmākajai darbībai. „Signāls” spēlēs vienā grupā ar 11 pūtēju orķestriem no Rīgas, Ogres, Gulbenes, Limbažiem, Dobeles un citām pilsētām.

Kopumā konkursā vairākās grūtības pakāpēs piedalīsies 25 pūtēju orķestri, kuros muzicē aptuveni 950 mūziķi. Viens no konkursa mērķiem ir sekmēt orķestru repertuāra papildināšanu ar jauniem latviešu komponistu oriģinālskaņdarbiem. 2010.gadā Latvijas orķestri savā repertuārā varēs iekļaut Pētera Butāna, Jura Karlsona, Andra Vecumnieka, Evijas Vecumnieces, Andra Riekstiņa, Anitras Tumševicas, Riharda Zaļupes oriģinālskaņdarbus un Eināra Lipska, Kristapa Krievkalna, Raita Ašmaņa un Jēkaba Ozoliņa aranžējumus un instrumentācijas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV