Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Urskumug” - „Passover” (2007)

Evita Hofmane, 26.03.2010. 12:26

Latvijas tribal black metāla bandas „Urskumug” 2007. gadā pārizdotajam 2004. gada debijas albumam ar nosaukumu „Pāreja”/ „Passover” piemīt viena ļoti interesanta īpašība, ko var atklāt tikai pēc vairākkārtējas tā noklausīšanās: tas iepatīkas arvien vairāk.
„Urskumug” -  „Passover” (2007)

Albuma vizuālais noformējums ieturēts melnsarkanos toņos un, dekorēts ar kauliem, rada pareizo noskaņojumu pirms ielikšanas tam paredzētajā atskaņošanas vietnē.

Tiesa, man kā rakstītā teksta maniakam un burtu mīļotājam, uzreiz rodas jautājums – kur  ir dziesmu teksti un kāpēc tos nevar izlasīt? Jebkuru muzikālo  materiālu, kur tekstu daļa ir paredzēta, daudz pilnīgāk var uztvert, ja iespējams sekot vārdiem tad, kad tie nav īsti saklausāmi vai saprotami dziesmās.

Un tātad, atskanot pirmajai no desmit kompozīcijām mēs dodamies iekšā „Urskumug” radītajā pasaulē.

„Her Majesty Silence” pat skaniski ir kā soļi iekšup vēl nezināmajā.

Šī vieta ir noskanīga, tumša un enerģētiski spēcīga. Labi sabalansēts nežēlīgs skarbums un izjusts melodiskums. Intensīvs, ātrs un caururbjošs skanējums. Vokāls ir nikns un „netīrs” kādam tam arī piedien būt.

„ When The World Becomes Ice” ir mana Urskumug iecienītākā dziesma cauri šiem ne īsajiem gadiem, kopš to pirmoreiz izdzirdēju, un, šķiet, ka šajā jomā nekas nemainīsies. Tā rada īsto rezonansi un izjūtas visos līmeņos. 

Albuma titulkompozīcija „Passover”/ „Pāreja” ir instrumentāls iestarpinājums, kas padziļina mistisko noskaņu un ved mūs tālāk šajā muzikālajā vēstījumā.

Ar divām dziesmām, kas abas ir latviešu valodā, turpinās smagā muzikālā smadzeņu un iekšu presēšana ievērojot labākās black metāla tradīcijas.

Kad pēc pusstundas izskan noslēdzošās skaņas, rodas sajūta, ka ir par maz un vajag vēl.

Par laimi, to ir iespējams realizēt, jo noslēdzošais „Pārejas” baudāmais materiāls ir vizuāls ieskats grupas uzstāšanās reizē klubā 7up. Dziesmas „Warriors End” dzīvais izpildījums sniedz iespēju vēl dziļāk iegremdēties „Urskumug” radītās pasaules dzīlēs.   

Un vispār šis ir daudzkārt lietojams albums. Un to noteikti gribēsies darīt.

http://www.myspace.com/tribalblackmetal

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV