Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Top Valta Pūces mūzikls visai ģimenei „Velniņi“

Liene Paukšēna, 29.03.2010. 13:34

Sadarbojoties divām izcilām radošām personībām – dzejniekam un tulkotājam Pēterim Brūverim un komponistam Valtam Pūcem, pēc pazīstamās Rūdolfa Blaumaņa pasakas „Velniņi“ motīviem, Rīgas Bērnu un jauniešu muzikālajā teātrī RīBēJa MuTe top jauniestudējums – mūzikls visai ģimenei „Velniņi“! Izrādes tapšanas iniciators ir Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris Romāna Vanaga vadībā. Pirmizrāde notiks 6. maijā plkst. 18:00 VEF kultūras pilī.
Top Valta Pūces mūzikls visai ģimenei „Velniņi“

Mūzikla libreta autors Pēters Brūveris uzvedumam ir devis savu nosaukumu – „Velniņu darbi un nedarbi“, kas precīzi norāda uz izrādē gaidāmajām norisēm. Besikam un Šaitāniņam (tā abus velniņus ir nodēvējis Pēters Brūveris) ir dota velnišķīga enerģija un zinātkāra daba, lai iepazītu un mācītos gan elles, gan virszemes „dzīves skolās“. Kurā no šīm skolām vieglāk mācīties?... Ak, ja kādam cilvēkam izdotos izgudrot tādu mašīnu, kas enerģētiski spēcīgo velnišķīgo enerģiju prastu pārvērst tikai pozitīvos darbos, šķiet, šīs skaisti raibās pasaules dzīve nudien kļūtu daudz labāka un baltāka! Izrādes pamatnoskaņa ir pozitīvi uzlādēta, komiski labsirdīga un pat mīļa.

Izrādes scenogrāfijas mākslinieks Kristians Brekte rosina paskatīties uz notikumiem mūsdienu bērna acīm, lai skaidrs top ikvienam bērnam, ka katrā cilvēkā kāds velniņš dzīvo un dzīvos laiku laikos.  Spilgtus un individuālus rokrakstus redzēsim izrādes kostīmos! Kostīmu māksliniece ir Liene Rolšteina. Izrādes horeogrāfs Andrejs Fiļipovs pašreiz mācās Latvijas Kultūras akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas nodaļā pie Olgas Žitluhinas, savukārt izrādes režisors Juris Jonelis ir Latvijas Kultūras akadēmijas maģistra studiju programmas Teātra mākslā students.

Iepriecinošs, vērā ņemams un kvalitāti vairojošs ir fakts, ka izrādē būs „dzīvā“ mūzika, ko izpildīs instrumentāla grupa paša komponista vadībā!

Mūzikls „Velniņi“ notiek VEF Kultūras pilī (Ropažu iela 2):
Pirmizrāde 6. maijā pl.18.00,
Izrādes 8. maijā pl.12.00 un pl.17.00.

Galvenajās – Velniņu lomās redzēsim ar velnišķīgi pozitīvu enerģiju apveltītās dziedātājas AISHU un CANDY.
Dižvelns - Niks Matvejevs, laupītāju lomās iejūtas operas solisti Imants Erdmans un Andris Lapiņš, izveidojot klasiski komisko auguma un balsu tandēmu – gara auguma bass un īsa auguma tenors. Saimniece un saimnieks, bet 2. cēlienā arī Karaliene un Karalis – Leonarda Ķestere-Kļaviņa un Jānis Apeinis, Princese – Annija Putniņa.

Uz izrādi aicinām vecākus ar bērniem vecumā no 5 gadiem.
Izrādi baudīsim 2 cēlienos.

Papildus informācija – www.ribejamute.lv

Biļetes uz visām RīBēJa MuTe izrādēm var iegādāties „Biļešu Paradīze“ kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: www.bilesuparadize.lv. Kolektīvos pieteikumus pieņemam pa telefonu 27049161.
Biļešu cena Ls 4,00 – 6,00.

RīBēJa MuTe ir projektu teātris, kuru 2005. gada 1. jūnijā dibinājis Rīgas domes Kultūras departaments. RīBēJa MuTe turpina īstenot interesantas un vērtīgas ieceres, tā paplašinot kultūras piedāvājumu un inteliģentas izklaides iespējas bērniem un vecākiem Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV