Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Latvijas mūziķi apvienojas dziesmā, lai palīdzētu vākt ziedojumus pārtikas bankai "Paēdušai Latvijai"

Ingūna Sermole, 30.03.2010. 12:20

Šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 10 000 ģimeņu, kurām nav par ko pabarot savus bērnus... Tādēļ, LNT jau vairāku mēnešu garumā ir iesaistījusies organizācijas Ziedot.lv projektā "Paēdušai Latvijai", katru nedēļu raidījumā "Tautas balss" stāstot par krīzes skartām ģimenēm, par to kā iespējams ziedot, lai cilvēki saņemtu pārtikas pakas un aicinot skatītājus ziedot!

 

Šonedēļ, atsaucoties LNT radošā direktora un kopdziesmas idejas autora Nika Volmāra aicinājumam, - Latvijā populāri un iemīļoti mūziķi apvienosies, lai kopā iedziedātu Ulda Marhilēviča un Guntara Rača labdarības himnu "Vai tu mani dzirdi" un šādi palīdzētu vākt ziedojumus pārtikas bankai "Paēdušai Latvijai".

Kopdziesmu izpildīs grupas "Musiqq" dalībnieki Emīls un Marats, Liene Šomase, Aisha, Kristīna Zaharova, Olga Rajecka, Normunds Rutulis, Lauris Reiniks, Intars Busulis, Ivo Fomins, Uldis Marhilēvičs un Andris Ērglis. Kopdziesmas mūzikas producenta lomu uzņēmies pildīt pats dziesmas komponists Uldis Marhilēvičs.

"Tā nenotiek bieži, kad zvanot mūziķiem visi kā viens piekrīt īstenot kādu kopīgu ideju. Sagaidu, ka dziesmas iedziedāšana izvērtīsies par sirsnīgi caurstrāvotu kopā sanākšanu un, ka Latvijas mūziķu kopīgā dziesma sniegs vēl lielāku stimulu Latvijas paēdušajiem iedzīvotājiem dalīties un palīdzēt krīzes skartajām neēdušajām ģimenēm", saka Niks Volmārs.

Jau šo trešdien, 31.martā, visi mūziķi tiksies Radio SWH ierakstu studijā, lai iedziedātu un nodotu vērtēšanai kopīgi iedziedāto dziesmu, kas jau pāris dienas vēlāk būs dzirdama radiostaciju ēterā un filmētu šīs dziesmas videoklipu. Bet svētdien, 4.aprīlī, tieši Lieldienu vakarā visi populārie mūziķi šo dziesmu izpildīs LNT tiešraidē, muzikālā šova "O!kartes Akadēmija" labdarības koncerta ietvaros.

"LNT, Radio SWH un Latvijas ievērojamāko mūziķu iesaistīšanās palīdzības sniegšanā krīzes skartajām ģimenēm ir unikāls notikums un pilsoniski atbildīga rīcība. Īpaši svarīgi tas ir šobrīd, kad daudzām ģimenēm ir sevišķi smagi. Ceru ka "O!Kartes Akadēmijas" svētdienas labdarības koncertam pievienosies arī skatītāji, lai kopā paveiktu brīnumu un palīdzētu daudzām krīzes skartajām Latvijas ģimenēm pabarot savus bērnus," saka Ziedot.lv un programmas "Paēdušai Latvijai" vadītāja Rūta Dimanta.

Nedalīsim Latviju paēdušajos un neēdušajos... Dalīsimies.

LNT - tava televīzija no sirds.

Par projektu "Paēdušai Latvijai"

Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" ir labdarības portāla Ziedot.lv pārtikas programma krīzes skartām ģimenēm, lai sniegtu atbalstu ikdienas pārtikas nodrošināšanā. Palīdzība galvenokārt domāta bezdarba un ekonomiskās krīzes skartām ģimenēm ar bērniem un krīzes laika bezdarbniekiem, kuriem beidzas bezdarbnieka pabalsts, bet darbs objektīvu iemeslu dēļ nav atrasts. Ziedot.lv aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju zvanīt pa tālruni 90006488, lai ziedotu vienu latu, atbalstīt projektu "Paēdušai Latvijai," izmantojot "Maxima" veikalu tīklā izvietotās ziedojumu kastītes, kā arī ziedot portālā www.paedusailatvijai.lv, kur iespējams arī atrast plašāku informāciju par projektu. Uzņēmumi aicināti arī ziedot pārtiku.

Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" palīdzību pārtikas nodrošināšanai Latvijas iedzīvotājiem, kurus skārusi ekonomiskā krīze, uzsāka 2009.gada oktobrī. Tā ir Ziedot.lv, uzņēmēju un sabiedrības atbilde krīzei un palīdzība tiem, kurus ekonomiskā krīze skārusi vissmagāk.

Kopš 2009.gada oktobra pārtikas palīdzību labdarības akcijai jau lūgušas 15 175 ģimenes jeb vairāk kā 57 000 cilvēku. Kopš februāra palīdzības lūgumu skaits ir palielinājies par vairāk kā 4000 ģimenēm. Tas ir ievērojams skaitlis un liecina, ka Latvijas ģimenēm situācija ir sarežģīta un nepieciešama sabiedrības palīdzība.

Martā uz vairāk kā 70 novadiem ceļos 2804 pārtikas pakas, sniedzot ikdienas pārtikas atbalstu saņems vairāk kā 10 000 cilvēku. Kopumā no labdarības projekta "Paēdušai Latvijai" vismaz vienu pārtikas paku saņēmušas jau 10 877 ģimenes jeb 41 332 cilvēki no vairāk kā 70 novadiem visā Latvijā.

Par saziedotajiem līdzekļiem līdz šim jau pieejamas 16 074 pārtikas pakas jeb 192 tonnas pārtikas, kuru vērtība ir 136 629 latu.

Kopā kopš akcijas sākuma saziedots 158 666 lati.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV