Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Klubā „Melnā Piektdiena” notiks sarīkojumu sērijas “Black Magic Tour” otrais koncerts

P3LICAN, 30.03.2010. 14:08

1. maijā klubā „Melnā Piektdiena” notiks sarīkojumu sērijas “Black Magic Tour” otrais koncerts, kura uzstāsies igauņu grupas “Sõjaruun”, “Wrath Is Evergreen” un vietējās “Grondh” un “Malduguns”.
Klubā „Melnā Piektdiena” notiks sarīkojumu sērijas “Black Magic Tour” otrais koncerts

“Black Magic Tour” ir koncertu sērija, lai popularizētu Baltijas valstu mūziku plašākai publikai, tās iniciatīva pieder igauņu grupai “Wrath Is Evergreen”. Pirmajā “Black Magic Tour”, kas norisinājās kā četri koncerti dažādās Igaunijas pilsētās, piedalījās galvenokārt Latvijas grupas - “Dark Domination”, “Ocularis Infernum” un “Grondh”. 

  “Black Magic Tour” otrā daļa paredzēta kā divu igauņu grupu - “Sōjaruun” un “Wrath Is Evergreen” Eiropas tūre ar pieturu arī Rīgā. 

 

“Sõjaruun” (Igaunija) ir pagan black metal, kurus salīdzina ar grupu “Satyricon” un “Ulver” agrīno daiļradi. Grupa izveidota 2007. gadā, un grupas diskogrāfijā jau ir divi EP un viens pilnais albums, to skaitā, 2010. gada EP – „Talv” , kas izdots arī ierobežota daudzuma platē. Tekstos grupa izmanto arī autentisko igauņu folkloru, kas viņu skanējumam piešķir oriģinalitāti. Grupas dalībnieki iepriekš spēlējuši arī igauņu grupā “Urt”, kas ieguvusi lielu cieņu Igaunijas underground klausītāju lokā. 

http://www.myspace.com/sojaruun 

 

“Wrath Is Evergreen” (Igaunija) radās 2006. gadā, kā viena cilvēka projekts, kas lēnām pārtapa par grupu. Grupa koncertējusi Rīgā jau vairākas reizes un allaž klausītāju domas par grupas spēlēšanas stilu dalās. Eksperimentāls, ārpus robežām un standartiem plūstošs, neierasts doom/black metal, lieki piebilst, ka rūcošos vokālus izpilda sieviete. 

Šī gada sākumā grupā notikušas sastāva izmaiņas – jauns basists un klāt nākusi vijolniece, kas grupas skanējumu padarīs vēl savdabīgāku. 

Grupas kontā – divi demo albumi un viens EP - „Ex Nihilo Nihil Fit” . 

http://www.myspace.com/wrathisevergreen 

http://www.wrathisevergreen.mortestudio.eu/ 

 

“Grondh” (Latvija) darbību sāka 2008. gada sākumā. Vēloties spēlēt smagnēju un ļauni skanošu black metal, grupa uzreiz ķērās klāt pie sava muzikālā materiāla rakstīšanas. Piedzīvojot tikai nelielas izmaiņas, grupas pamatsastāvs ir palicis nemainīgs, lai ar maksimālu atdevi reprezentētu black metal dzīvesveidu un filozofiju, noliedzot jebkādu reliģiozitāti.

Grupas radītās mūzikas pamats rodams tradicionālā black metal izpildījuma manierē, papildinot to ar pašu mūziķu oriģinālo interpretāciju par šo žanru.

Latvijas Metal Mūzikas Gada Balvā, grupa saņēma nomināciju – „Gada labākā jaunā grupa 2009”. Viena no grupām, kas koncertos baudāma gan muzikāli, gan vizuāli. 

http://www.last.fm/music/Grondh 

 

“Malduguns” (Latvija) - jauns vārds Latvijas smagās mūzikas skatuvē, ar sevi jau labi pierādījušiem mūziķiem – Malējs (ex-Tabestic Enteron), Motors (ex-Skyforger), Lauris (Frailty), Andris (Fauns) (ex-Tabestic Enteron, nesen arī Nekroterror (http://www.myspace.com/nekroterrorband) 

Stilistiski – lirisks, vairāk uz pozitīvu lādiņu tendēts, progresīvs, tehnisks vecās skolas death metal, ar mīlestību pret Floridas death metal un krāšņiem, liktenīgiem solo. 

Grupa strādā pie debijas ieraksta, materiāls pilnam albumam ar 8-9 skaņdarbiem esot jau gatavs. Mēģinājumu telpās ar materiālu ir pavadīti gandrīz 3 gadi, forma tiek uzturēta godam. 

Durvis: 19:00 / skatuve: 20:00 

Ieeja: 3 Ls 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV