Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Lieldienās aicina iepazīties ar tautas mūzikas instrumentiem

Gunta Kāle, 30.03.2010. 16:50 | komentāri (1)

Pirmajās Lieldienās, 4. aprīlī, no plkst.11:00 līdz 18:00 Rakstniecības un mūzikas muzejs (Pils laukumā 2) aicina ikvienu svētku noskaņā iepazīties ar tautas mūzikas instrumentu izstādi jaunajā Spēlmaņu zālē.

Spēlmaņu zāle iepazīstina ar galvenajiem latviešu tradicionālajā mūzikā lietotajiem instrumentiem un to spēlētājiem, kā arī ar seno instrumentu rekonstrukcijām un to spēli mūsdienās. Eksponāti pārsvarā raksturo mūzikas instrumentu darināšanas un lietošanas tradīciju 19. gadsimta beigās, kad aizsākās tautas mūzikas bagātību vākšanas darbs, un arī 20.gadsimtā. Izstādes atvēršana notiks trešdien, 7. aprīlī, plkst.17:30 ar lustīgu muzicēšanu un dančiem taču jau Pirmajās Lieldienās muzeja apmeklētāji varēs ne tikai apskatīt jauno zāli, bet arī uzzināt vairāk par tautas mūziku, uzdodot jautājumus izstādes veidotājai, muzikoloģei Inesei Žunei, un paši izmēģināt dažādu instrumentu spēli.

Spēlmaņu zāle ir jau trešais papildinājums pastāvīgajai muzeja ekspozīcijai Mūzikas instrumenti Latvijā – pagājušā gada 18. novembrī tika atklāta Baumaņu Kārļa zāle, kurā aplūkojamas Latvijas himnas autora klavieres, savukārt šī gada februārī – Grietiņas zāle, kas sniedz ieskatu daudzveidīgajā 19. gadsimta Rīgas kultūras un mūzikas dzīvē.

Lieldienās ikviens vēl var paspēt apskatīt izstādi Dažas latviskas vērtības, Eiropas gada cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību ietvaros notiekošo izstādi Kas cilvēks spēj cilvēkam būt?, kā arī pastāvīgo ekspozīciju Mūzikas instrumenti Latvijā. 

4. aprīlī ieeja muzejā – bez maksas.

Izstādei kokmateriālus dāvinājusi AS Latvijas valsts meži Tērvetes dabas parka Koktēlniecības darbnīca.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV