Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sāksies X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koru konkursa otrā kārta

Vija Kasakovska, 31.03.2010. 12:17

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Koru konkursa otrā kārtā sāksies 26.aprīlī ar skatēm Jūrmalā, Dobelē, Jelgavā un Bauskā. Koristi izpildīs vienu obligāto dziesmu, kas tiks paziņota septiņas dienas pirms konkursa, un divas dziesmas, kas tiks izlozētas no Svētku repertuāra trīs dienas pirms konkursa. Otrajā kārtā koristiem nav atļauts izmantot nošu materiālu.

Koru konkursi notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā tika izvērtēta koru sagatavotība un repertuāra apguve; vērtēšanu veica vietējie svētku rīkotāji. Turpretī otrajā kārtā vienotā konkursa žūrija, kurā ir Svētku virsdiriģenti, viesosies 32 Latvijas novados un pilsētās, lai izvērtētu koru māksliniecisko kvalitāti un izvirzītu tos dalībai Dziesmu svētkos un fināla konkursā, kas notiks 7.jūlijā Rīgas Latviešu biedrības namā.

"Koru konkursi, saukti arī par "koru kariem" veicina koru māksliniecisko izaugsmi un rada entuziasmu un sacensības garu, gatavojoties Svētkiem", saka koru projektu vadītāja Rita Platpere, atgādinot, ka noslēguma koncertā Mežaparka Lielajā estrādē klausītājus priecēs 12 655 koristi no visas valsts.

Aprīlī turpināsies bērnu un jauniešu folkloras kopu un pulciņu skates, tradicionālās dziedāšanas un muzicēšanas konkursi, vizuālās un lietišķās mākslas konkursi, vides izziņas spēļu konkurss un vides izglītības projekti. Savukārt, Joku dienā - 1.aprīlī stāstnieku konkursā Anekdošu virpulis 2010 Rīgas Latviešu biedrības namā tiksies Latvijas labākie jokotāji no dažādiem novadiem. Aprīļa beigās noslēgsies tautas deju kolektīvu atlases skates un kļūs zināmi Deju svētku laureātu koncerta un lielkoncerta dalībnieki. Tāpat uzzināsim mūsdienu deju konkursa un pūtēju orķestru konkursa laureātus.

Ar atlases skašu un konkursu norises grafikiem un rezultātiem var iepazīties Svētku mājas lapā sadaļā Skates: http://dziedundejo.lv/index/9_Rikotajiem/25_Skates

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus organizē LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs www.visc.gov.lv

Pirmo reizi svētku procesa vēsturē tie ir iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010.-2011.gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50. gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Vairāk par Svētku procesu, jubilejas gadu un norisi lasi www.dziedundejo.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV