Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Noslēgušies pūtēju orķestru konkursi

Baiba Bože, 31.03.2010. 15:07

Svētdien, 28.martā Jelgavas pilsētas kultūras namā noslēdzās divu dienu pūtēju orķestru maratons – III Latvijas pūtēju orķestru konkurss un I Baltijas valstu pūtēju orķestru konkurss BALTIC OPEN. 
Noslēgušies pūtēju orķestru konkursi

 

Konkursos piedalījās 25 orķestri, kopā ap 900 dalībnieku. Starptautiskā žūrija četrās orķestru grūtības pakāpes grupās piešķīra 4 pirmās vietas, 6 otrās un 11 trešās vietas. Noslēguma koncertā un apbalvošanas ceremonijā piedalījās Latvijas Republikas kultūras ministrs Ints Dālderis, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras direktors Juris Karlsons.

Par konkursa uzvarētājiem III grupā kļuva Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas pūtēju orķestris Intermezzo (diriģenti Valdis Lastovskis un Māris Visendorfs), II grupā – Kauguru kultūras nama pūtēju orķestris Jūrmala (diriģenti Jānis Kaģis un Viesturs Ozols), bet I BALTIC OPEN uzvarētāji ir Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris (diriģenti Jānis Retenais un Andis Karelis) un Latvijas Universitātes pūtēju orķestris (diriģents Jānis Puriņš).

Ārzemju žūrijas locekļi ļoti atzinīgi novērtēja konkursa norisi, augsto organizētības līmeni un atzīmēja, ka lielais jauniešu īpatsvars orķestros ir laba zīme ne vien Latvijas mūzikas nākotnei, bet arī pašai orķestru kustībai un attīstībai. 

Ja par III Latvijas pūtēju orķestru konkursu var teikt, ka tas jau kļūst par tradīciju un marts turpmāk ik gadu būs arī Latvijas pūtēju mēnesis, tad I Baltijas valstu pūtēju orķestru konkurss, kurā piedalījās pieci mūsu valsts augstākās grupas orķestri un tikai viens lietuviešu orķestris, ir pašā ceļa sākumā. Pirmais starptautiskais konkurss parādīja, ka ir jāpaplašina tā robežas, aicinot piedalīties ne tikai Lietuvas un Igaunijas orķestrus, bet arī citu valstu kolektīvus. Nākošais BALTIC OPEN konkurss notiks 2012.gadā 17.un 18.martā Jelgavā, savukārt IV Latvijas pūtēju orķestru konkurss - 2011.gada 19.un 20.martā Valmierā. 

Ar visiem konkursa rezultātiem var iepazīties NKMVA mājas lapā www.nkmva.gov.lv.

Plašāka informācija par konkursu: Astrīda Ķēniņa, tālr. 29453043, Astrida.kenina@gmail.com.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV