Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Intars Busulis: Dziesma ir mūsu garīgā maize

Aigars Kārkliņš, 01.04.2010. 09:11 | komentāri (1)

Jau šo svētdien 4.aprīlī plkst. 17:00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē norisināsies Intara Busuļa un The Jerusalem Jazz Band koncerts. Tā kā koncerts norisinās pirmajās Lieldienās un tieši pie mums - Liepājā, tad aicinājām Intaru uz nelielu ekspresinterviju par muzicēšanu mūsu pilsētā un par Lieldienām viņa ģimenē.
Intars Busulis: Dziesma ir mūsu garīgā maize

Kādas ir Tavas spilgtākās atmiņas no koncertiem Liepājā?

Interesants likās atgadījums festivāla Liepājas Dzintara ietvaros. Tajā laikā vēl koncertēju apvienības Caffe sastāvā. Programmā bija paredzēts, ka mēs uzstājamies ap pulksten 11:00 vakarā pēc leģendārā skotu rokgrupas „Nazareth”. Tā nu sanāca, ka festivāla konkursa programma „ievilkās”. Likās, ka „Nazareth” sastāvam pavisam strauji būtu jāsteidzas uz skatuves, lai neiekavētu arī turpmāko programmu, taču notika pretējais. Grupa pavisam nesteidzīgā solī kāpa uz skatuves, sāka krāmēt savas aparatūras un skaņot instrumentus, kaut arī publika jau bija sanākusi. Tā šis process turpinājās vairāku stundu garumā un tikai tad grupa sāka savu programmu. Gala rezultātā uz skatuves kāpām tikai plkst. 4:00 no rīta. Neskatoties uz „ievilkto programmu”, „Nazareth” skaņotājs vēl uzliekot kārtīgu punktu uz „i”, pirms mūsu priekšnesuma skaņu pultī visu nogrieza uz „nullēm”!

Ar ko Tev asociējas Liepāja un liepājnieki?  

Liepāja man liekas tāda mierīga pilsēta. Par Liepāju gribas teikt, ka pilsētas mierīgo klusumu aizpilda vēja skaņas. Arī iedzīvotāji liekas atvērti un pozitīvi – tādi, ar kuriem uz ielas var satikties un sasveicināties ar smaidu sejā.

Ko Tev un Tavai ģimenei nozīmē Lieldienas?

Man liekas, ka Lieldienas ir tādi pavasara atzīmēšanās svētki. Padarīšana ar olām liekas neatņemama šo svētku sastāvdaļa. Mēs ar ģimeni katru gadu aktīvi cenšamies pildīt visus Lieldienu rituālus, taču visiemīļotākais ir olu ripināšana, kad sētā var izklāt segu un aktīvi nodoties šai aktivitātei. Jāatzīst, ka olas Lieldienās ir mūsu „pamatēdiens”, tāpēc šajos svētkos parasti apēdam pusgada normu (smejas).

Vai vēlies ko novēlēt liepājniekiem Lieldienās?

Jā! Turēties kopā! Tā kā Liepāja ir vēju pilsēta, tad noteikti vēlu, lai vējš pūš mugurā, nevis naudas makos. Protams, vēlu šajā laikā daudz smaidīt un neskumt – šis ir radošu un pozitīvu ideju laiks – radiet interesantas idejas un dalieties ar citiem. Lieldienas ir pavasara laiks, tāpēc aicinu ieskatīties dabā, jo no tās nāk viss skaistais. Pāri visam, protams, vēlu vērsties pie dziesmas, jo dziesma iet pāri negācijām – dziesma ir mūsu garīgā maize…

 

Pārējos vēlējumus un „garīgo maizi” Intars solās dāvāt koncerta ietvaros svētdien.

Biļetes uz koncertu iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties biļešu paradīzes (ww.bilesuparadize.lv) kasēs visā Latvijā, kā arī Liepājas Olimpiskajā centrā, Liepājas teātra kasēs un Latvijas 1.rokkafejnīcā.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV