Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Savs puika – Eross Ramazzotti

Aiga Leitholde, 06.04.2010. 09:32 | komentāri (5)

Svētdien, 4.aprīlī, Arēna Rīga koncertēja Itālijas popmūzikas zvaigzne dziedātājs Eross Ramazzoti, kas nospēlēja grandiozu divu stundu ilgu šovu.
Savs puika – Eross Ramazzotti

Galerijas:

 

Skatuves noformējums sākotnēji atgādināja celtniecības laukumu. Arī mākslinieks uz skatuves tika aiztransportēts konteinerā. Taču sienas pamazām pārvērtās - tās bija gan kā papīra lapa, uz kuras tiek rakstīta mīlas vēstule, gan afišu stabs, gan pastkarte, ko aiznes vējš. Paša dziedātāja tuvplāni tika kombinēti ar aizraujošiem 3D ceļojumiem kosmosā, lielpilsētas debesskrāpjiem un arhitektūras meistardarbu telpiskumu, saskaņotu ar dziesmu tematiku. Tiesa, dziesmas vārdu nozīmi šajā vakarā saprata tikai retais. Tāpēc ierastākā līdzdarbība bija aplaudēšana, kas uz koncerta beigām kļuva arvien spēcīgāka. Ramazzotti gan mēģināja sadziedāta ar publiku, taču sapratis, ka tas būs grūts uzdevums, izkariķējot savas balss iespējas, asprātīgi izgāja no situācijas. 

Eross Ramazzotti bija savs puika – tērpies džinsu biksēs un T-kreklā, video tuvplāni dziedātāja pierē atklāja rūpju grumbas, arī sirmums itāļa tumšajos matos bija kā dabisks elegances akcents. Ierastais latviešu valodas minimums bija apgūts: „Paldies jums!” ikreiz zālē raisīja lielas ovācijas. Zāle aizturēja elpu, kad mākslinieks nokāpa no skatuves un apsēdās pirmajā rindā. Popkoncertos ikdienišķais gājiens vienmēr publikai liek noelsties, bet Latvijas klausītājiem kļūt aktīvākiem. 

Nešaubos, ka patiesībā Ramazzotti dziesmu vārdi ir par tām pašām jau banālajām mīlētāju problēmām, kuras tiek apdziedātās gan angļu, gan krievu valodās. Teksta nesaprašana liek valodu uztvert kā savdabīgu instrumentu, un ļauj koncentrēties mūzikas baudīšanai. Lai arī Ramazzotti Rīgā bija ieradies sava jaunākā albuma „Ali e radici” ietvaros, viņš koncertā rokgrupas cienīgā aranžējumā izpildīja savas vispopulārākās dziesmas. Eross pierādīja, ka spēj uz ģitāras nospēlēt solo. Atlikušo koncerta daļu ar skaņu mežģīņu pīšanu nodarbojās dziedātāja grupas ģitāristi un saksofonists. Sēdošais koncerts mierīgi varēja būt stāvošais, jo klausītāju dīdīšanās krēslos bija pamanāma. Šķiet, kādas piecas dziesmas pirms koncerta beigām publika padevās Ramazzotti aicinājumam nākt dejot. Momentā no tribīnēm uz partera priekšu aizplūda vairāki simti sajūsminātu klausītāju, kas vēlējās itāli skatīt tuvplānā un beidzot izlocīt kājas. 

Ramazzotti koncerts iepriecināja ne vien ar labo muzikālo izpildījumu, skatuves dekorācijām, bet galvenokārt ar paša mūziķa eleganto un humora pilno attieksmi pret publiku, kurā nebija ne miņas no paģērošā : „tagad dziedāsiet jūs!”. Popkoncerta notikumi, scenogrāfijas maiņa ritēja ļoti dabiski. Ne velti itālieši tiek slavēti kā ļoti dziedoša tauta, kas operu ārijas spēj nodziedāt arī pie pusdienu galda. Jau sešdesmit gadu garumā jaunos izpildītājus audzina pasaules slavenais „Sanrēmo” mūzikas festivāls. Nav šaubu, ka Itālija ir līdere augstajā modē, bet arī ar estrādes mūzikas kultūras smalkā izkopšanā, kuras kanonus godam ievēro arī Eross Ramazzotti. 

Foto: Vladislavs Punculs

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV