Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Svētdien notiks Spīķeru muzikālā darbnīca bērniem „Lelles top”

Rinta Bružēvica, 06.04.2010. 16:09

„Latvijas Koncerti” aicina bērnus vecumā no 5 līdz 10 gadiem uz Spīķeru muzikālo darbnīcu „Lelles top” svētdien, 11. aprīlīg pl. 12.00 Spīķeru koncertzālē. 
Svētdien notiks Spīķeru muzikālā darbnīca bērniem „Lelles top”

Darbnīcā mūziku par lellēm izdziedās uz izspēlēs  Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas studenti – Annija Putniņa (soprāns) un  Rihards Plešanovs (klavieres). Mākslinieku vadībā bērni varēs meistarot paši savas lellītes mājas teātrim, kuras savu pirmizrādi piedzīvos jau pasākuma noslēgumā nelielā leļļu ludziņā. 

„Ciku caku caku, šuju lellei jaku”, cik daudziem gan šī dziesmiņa saistās ar bērnības smaržu, ar lelli, kurai ne tikai šuva jaku, bet kuru ēdināja, guldināja un samīļoja. Un nebija svarīgi, vai mīļākā lelle bija  porcelāna vai lupatu lelle, vienalga, tā bija pati labākā,” saka Spīķeru muzikālās darbnīcas producente Karina Bērziņa, „varbūt arī tagad kādam bērniņam paštaisītā lellīte rosinās izdomāt jaunas spēles.”

Autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas ģilde  būs sarūpējusi mazajiem apmeklētājiem īpašu leļļu izstādi. Bērni ir aicināti ņemt līdzi arī savu skaistāko lelli, jo notiks leļļu parāde. Puisēniem noderēs mašīnas, kurās izvizināt lelles „Trakajā braucienā”. Tāpat arī leļļu sabiedrību labi papildinās zēnu līdzi paņemtās mīļākās rotaļlietas.  Bet, ja mājās rotaļlietu ir krietni par daudz, tad kādu no tām var paņemt līdzi un atdāvināt mazturīgo ģimeņu bērniņiem. 

Kā allaž nodarbības papildinās video, darbosies grāmatu, mūzikas ierakstu un rotaļlietu tirdziņš, foto stūrītis, būs „Bufete” ar Spīķeru gardumiem. 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV