Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Koris "DeCoro" aicina uz koncertu "4 x 4 = pavasaris" koncertzālē "Ave Sol"

Aija Liepina, 07.04.2010. 12:08

Koncertzālē „Ave Sol” sestdien, 10.aprīlī, plkst.18 notiks Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes jauktā kora "DeCoro" Rīgas kora mēnesim īpaši sagatavotais koncerts „4 x 4 = pavasaris” Kristiānas Greitānes un Ritas Birzules vadībā.

Jauktais koris DeCoro piedāvā savu skatījumu uz pavasari - četri pavasara komponenti četrās versijās. Koncerta programmā: četras putnu, četras dabas parādību, četras Saules, četras mīlestības ainas latviešu komponistu un dzejnieku skatījumā. Kopā ar kori muzicēs pianists, ērģelnieks Aigars Reinis, ar dzejas rindām dalīsies filozofe un dzejniece Iveta Šimkus. 

Ieeja koncertā viens lats, biļetes varēs iegādāties pirms koncerta koncertzālē „Ave Sol”, Citadeles ielā 7.

Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes jauktais koris „DeCoro” ir Latvijas Universitātes (LU) mākslinieciskās pašdarbības kolektīvs, kas darbojas kopš 2007.gada oktobra. Kora pamatsastāvs ir izveidojies, atdaloties no LU Studentu biedrības „Dziesmuvara” jauktā kora, kas pēc atjaunošanas darbojas kopš 2000.gada oktobra.

Kora nosaukums „DeCoro” tulkojumā no itāļu valodas nozīmē „gods”. Koris savā īsajā pastāvēšanas laikā jau paguvis piedalīties XXIV Vispārējos latviešu dziesmu svētkos, kā arī vairākos konkursos: II starptautiskais koru konkurss Rimini Itālijā, XI starptautiskais koru konkurss “Tallinn 2009" un kā pēdējais II Emīla Dārziņa koru konkurss.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV