Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Komentāri rakstam: Dziesma manai paaudzei. “The Living Jarboe” koncertē klubā „NABAKLAB”

jaunākie lejā

Mirdza Zvaigzne 08.04.2010. 11:05

Lūk, jāpaņem un jāsabojā kopumā labs (kaut arī ar tieksmi uz t.d. enciklopēdisko rakstības stilu) raksts ar norādi uz "reizēm neprecīzu ritmu", ja? Piekrītu par to mazuma sajūtu, šķita, ka koncerts tiek it kā aprauts, bet citādi vakars man personīgi šķita izdevies par spīti daudzu vaimanām par to, ka Jarboe veca kļuvusi, vai par pavadošo mūziķu kačku.

mārtiņš 08.04.2010. 11:33

koncerts jau bija foršs, tikai bungu kačkai smagi tomēr gāja, tas gan

Haralds Strapans 08.04.2010. 13:40

nebija ne vainas.

protams, ja gribat svaigus gurķus, tie jāmeklē ārpusē un laicīgi, nevis jāgaida, kad tos atvedīs uz tejieni.

Arvis 08.04.2010. 17:13

Diemžēl esmu pilnīgi vīlies. Ja salīdzina pirms gadiem notikušo koncertu Depo, šīs bija pilnīgs krahs. Jarboe man atgādināja nemākulīgu bakvokālisti bariņam ķērcošu matu plivinātāju. Ja tas ir jauna ceļa meklējums, tad trūkst vārdu... Žēl patērēto laiku šādā haltūras pasākumā.

Karlo » Arvis 09.04.2010. 00:29

to Arvis:
Ūja,Jaunais Cilvēk - par kādu jauna ceļa meklējumu tu tur murgo???
Tev ir kāda sajēga no kādas mūzikas skatuves viņa nāk un ko ir spēlējusi savas pirms-solo karjeras sākumā?Tas eksperimentālais meditatīvi elegantais askētiski akustiskais sets,kuru viņa performēja 2004.gadā Depo,bija,protams,ka kaut kas pilnīgi cits un nesalīdzināms un lielisks.Bet tam nav pilnīgi nekāda sakara ar šīgada koncerttūres koncepciju,kurā viņa apzināti atgriežas pie Swans pirmsākumiem 80.gadu(!)(biji tad jau piedzimis,ARVI?)sākumā un vidū.Ja neinteresē Jarboe karjeras sākuma periods un Swans mūzika - vienkārši paseko līdzi mākslinieces intervijām un presei,tad NEEJ uz koncertu,lai nebūtu vīlies un citiem nebojātu garastāvokli ar savu mūziķes karjeras nepārzinātību.Tieši tādi amēbas kā Tu vakar neveidoja koncertā nekādu atmosfēru un nav brīnums,ka viņa neiznāca ārā ne uz vienu papildus skaņdarbu.Ko tu saproti ar "haltūras pasākumu" - vot,Moby Salacgrīvā'09 bija totāla haltūra un zero tāpat kā,piemēram,Sigur Ros Arēnā Rīga...
Peace:)

Arvis >>Karlo 09.04.2010. 09:37

Nepatīk jau man iesaistīties garās diskusijās, bet pāris vārdus tomēr uzrakstīšu. Pirmkārt, man nav saprotams Tavs apvainojums par amēbām. Ja jau pats koncerts bija draņķīgs, tad arī publikas attieksme tāda veidojās.
Ja Jarboe būtu uzstājuses sakarīgi, uz skatuves būtu aicināta atkal un aplausi nerimtu (tā tas bija DEPO).Vēl man nav saprotams Tavs pārgudrais spriedelējums par manu vecumu un zināšanām mūzikā. Iespējams, ka pats vēl klausījies Boney M, kad manā plauktiņā jau krājās Swans, Psihic TV, Death in June, Current 93 ripuļi. Maldies, ja domā,ka mani neinteresē Jarboe un Swans pirmsākumi, bet nekādi nevaru likt vienādības zīmi starp Rīgā redzēto mataino dīvainīšu grabināšanu un Maikla Giras darbiem (gan agrīnajiem, gan vēlīnajiem).
P.S. Moby neklausos, Sigur Ros man patika.

Karlo » Arvis 09.04.2010. 12:36

Labi,visiem emocijas norimušas-pāris vārdiem.
Dīvainie matainīši mani arī neiespaidoja un vēlreiz ļoti žēl būs,ja viņa neiesaistīsies Swans izziņotajā apvienošanās tūrē,jo Jarboe ir nedalāma grupas sastāvdaļa un ne velti,muzicējot kopā ar Gira,viņi ieguvuši leģendu statusu.Redzēju viņus 1997.gadā Swans Are Dead pēdējā tūrē Dānijā-ļoti spēcīgs gigs bija,protams,ka nevar salīdzināt ar Nabaklab koncertu.Un arī nav jēgas salīdzināt Jarboe un Gira solodaiļradi – katrs eksperimentē savā lauciņā.Pirms koncerta intervijā Radio Naba viņa pastāstīja,ka šoreiz būs rokkoncerts ar metālistu pavadītājiem un pārsvarā materiāls no „Mahakali” plus kaut kas no Swans.Tā kā uzreiz bija jārēķinās,ka nebūs klubā Depo redzētais 2004.gada koncerta modelis.Biju uz to gatavs,bet pats vīlos tikai par to,ka knocerts bija neticami īss.Tas ir arī viss stāsts.
P.S.Par Boney M kārtīgi uzrēcu – labais koments
Lai veicas!!!

Mirdza Zvaigzne » Karlo 10.04.2010. 00:55

Opā! Lūk, kam jāraksta recenzijas/ pārskati. Zinātu, kas esi, uzsauktu alu NABAKLAB.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV