Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Jauniešu koris "Maska" uzvar 7.Starptautiskajā jauniešu koru konkursā Valmierā

Jānis Ozols, 12.04.2010. 11:58

Babītes novada jauniešu koris MASKA uzvar 7.Starptautiskajā jauniešu koru konkursā Valmierā.
Jauniešu koris "Maska" uzvar 7.Starptautiskajā jauniešu koru konkursā Valmierā

Piektdien, 9.aprīlī , Valmieras kultūras centrā norisinājās īsteni "dziesmu pali", kas jau septīto gadu kopā aicina jauniešu korus piedalīties starptautiskajā koru konkursā. Sīvā konkurencē starptautiska žūrija, kuras sastāvā darbojās komponists Rihards Dubra, NKMVA koru eksperts Lauris Goss, diriģente Renata Karašiene (Lietuva) un diriģents Jānis Petrovskis atzina Babītes novada jauniešu kori MASKA par 7.starptautiskā konkursa uzvarētājiem. Sava diriģenta Jāņa Ozola vadībā, kurš ir pazīstams arī kā vokālās grupas COSMOS dziedātājs, koris izpildīja trīs dziesmas. J.H.Schein "Freue dich des Weibes deiner Jugend", R.Zaļupes veltījumu korim MASKA "1133" un P.Barisona "Latvijā".

Jauniešu kora Maska uzvaras diploms tiek pievienots iepriekšējos gados iegūtajiem kausiem un medaļām tādos konkursos kā Haralda Andersena koru konkurss Helsinkos, Somijā, starptautiskais koru konkurss Musica Mundi Venēcijā, uzvara XXIV Vispārējo Latviešu dziesmu svētku koru karu finālā mazpilsētu koru kategorijā utt.

Babītes jauniešu korim MASKA šis ir desmitais pastāvēšanas gads, kas rudenī sola klausītājiem muzikāliem pārsteigumiem bagātus jubilejas koncertus.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV