Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Albumus izdod ģitāristi Slash un Melissa Auf der Maur

Jānis Penka, 15.04.2010. 17:28

Šonedēļ mūzikas izdevniecības “Roadrunner” apgādā klajā nācis bijušā grupas “Guns N’ Roses” ģitārista Slash jaunais solo albums “Slash” un bijušās grupas “Hole” basģitāristes Melissa Auf der Maur otrais solo albums “Out Of Our Minds”.
Albumus izdod ģitāristi Slash un Melissa Auf der Maur

Slash “Slash”

Slash albumā dzirdami tādi viesmākslinieki kā Ozijs Osborns, Igijs Pops, Kid Rock, Deivs Grols, Fērgija, Kriss Kornels, Ādams Levins, kā arī Ian Astbury, Lemmy Killmeister, Duff McKagan, Myles Kennedy (Alter Bridge), Andrew Stockdale (Wolfmother), M Shadows (Avenged Sevenfold).

Albums tapis sadarbībā ar producentu Ēriku Valentainu, kurš strādājis arī ar grupām “Queens of the Stone Age” un “The All-American Rejects”, kā arī basģitāristu Krisu Čeiniju (Jane’s Addiction) un bundzinieku Džošu Frīzu (Nine Inch Nails).

Albums rakstīts uz mūsdienās jau par retumu kļuvušo analogo lentu, kas ierakstam piešķir spontānumu un cilvēciskā faktora klātbūtni.

Paralēli albumam Slash strādāja arī pie neatkarīgā meksikāņu režisora Ollalo Rubio filmas “This Is Not A Movie” mūzikas.

Slash pirmā saskare ar mūziku notika bērnības gados Anglijā, kad tēvs viņu iepazīstināja ar “Beatles” un “Rolling Stones” daiļradi. Vēlāk pārvācoties uz Losandželosu, viņa tēvs strādāja par grafisko dizaineri kopā ar Deividu Gefenu, radot albumu dizainus Nīlam Jangam un Džonijai Mičelai, bet māte – par kostīmu dizaineri populāriem mūziķiem. Kopš “Guns N’ Roses” izveides 80.gadu vidū Slash kļuvis par vienu no pasaules ietekmīgākajiem ģitāristiem, viņam pieder rekordliels skaits – vairāk nekā 100 – ģitāru. Viņu sadarboties aicinājuši Maikls Džeksons (“Black and White”), Rejs Čārlzs, Stīvijs Vonders un Kventins Tarantīno (mūzika filmai “Jackie Brown”). Žurnāls “Time Magazine” ierindojis Slash otrajā vietā aiz Džimija Hendriksa kā labāko elektriskās ģitāras meistaru, savukārt fani nodēvējuši “rifus” dziesmā “Sweet Child O’ Mine” par vieniem no visu laiku labākajiem. Slash diskogrāfijā ietilpst albumi, kas tapuši “Guns N’ Roses” sastāvā, kā arī ar savām grupām “Snakepit” un “Velvet Revolver”. Albums “Slash” ir viņa pirmais solo ieraksts.

Melissa Auf der Maur “Out Of Our Minds”

Melisas Aufdermaueres jeb Melissa Auf der Maur albums “Out Of Our Minds” ir daļa no konceptuāla 21.gadsimta multimediju projekta, kas sevī ietver arī īsfilmu, komiksu un performances mākslas galerijās.

Pie albuma strādājuši tādi producenti kā Džordons Zadorožnijs (Sam Roberts), Kriss Goss (QOTSA, UNKLE), Alans Moulders (Depeche Mode, Smashing Pumpkins) un Maiks Freizers (Franz Ferdinand, AC/DC).

Albumā iekļauts arī duets ar leģendāro gotiskā roka mūziķi Glenu Dancigu dziesmā “Father’s Grave”.

Limitētas tirāžas albumam pievienota 28 minūšu gara HD formāta filma, kura Sandensas (Sundance) festivālā izpelnījās pozitīvas kritiķu atsauksmes un pievienota kā mūsdienu instalācija gleznotāja Dž.V. Voterhausa darbu izstādei Monreālas Mākslas muzejā. Albumam pievienots arī 12 lappušu komikss, kura autors ir Džeks Forbs no Bruklinas.

Melisa Aufdermauere dzimusi Monreālā, Kanādā un ieguvusi tēlotājmākslas izglītību. No 1994. līdz 1999.gadam bijusi basģitāriste un dziesmu autore grupā “Hole”. 2000.gadā piedalījusies “Smashing Pumpkins” atvadu turnejā. 2004.gadā izdeva solo albumu “Auf der Maur”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV