Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Pirmatskaņos Latvijā pirmo jauniešu sarakstīto rokoperu

Dita Ceriņa, 20.04.2010. 10:22

Piektdien, 23. aprīlī, plkst.20:00 Ziedoņdārzā notiks Latvijas Kultūras koledžas studentu sarakstītās un uzvestās rokoperas „Visi kā viens?” pirmizrāde.

„Visi kā viens?” ir Latvijā pirmā jauniešu sarakstītā un uzvestā rokopera, kas ir arī Latvijas Kultūras koledžas studentu veidoto Ziedoņdārza svētku „Krāsu labirints” centrālais notikums. Tas ir oriģināldarbs, ar speciāli rakstītu libretu, mūziku un tekstiem. Tā pamatā ir mīlas stāsts, kurā atklājas radošuma un rutīnas konflikts, atšķirības starp cilvēkiem un spēja mainīties sabiedrībā, kur neeksistē kultūras un mākslas vērtības.

Dāvids (Salvis Sprūžs) jau kopš bērnības ir bijis citādāks, atšķirīgs no pārējiem bērniem. Viņš Bosa (Kaspars Vēvers) pārveidoto pilsētu vēlas redzēt krāsainu, nevis pelēcīgu un vienmuļu, tāpēc dodas projām, atstājot ģimeni un Bosa meitu Amandu (Ieva Bistrova), taču tikmēr Boss ar saviem rokaspuišiem Pirmo (Rūdolfs Bērziņš) un Otro (Krišjānis Kalvāns) plāno turpmāko rīcību, lai saglabātu pilsētā pelēcību. Pēc kāda laika uz pilsētas sienām pēkšņi parādās neizskaidrojumi krāsojumi – Dāvids ir atgriezies, lai pārveidotu pilsētu un pilsētnieku dzīvi...

Rokoperas „Visi kā viens?” autori ir radošie un daudzsološie Latvijas Kultūras koledžas studenti: libreta un dziesmu tekstu autors Miks Deksnis, režisors Uģis Točs, mūzikas autori un izpildītāji Mārtiņš Ķeire, Toms Treijs, Kristaps Vegners, Artis Avotiņš u.c.

Pirmizrāde notiks Ziedoņdārza pasākuma labirinta daudzkrāsu sektorā plkst. 20.00 uz lielās skatuves. 

Ieeja pasākumā bez maksas.

Informācija par pasākumu:

http://ziedonis.weebly.com/rokopera.html 

www.kulturaskoledza.lv

Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Latvijas Dzelzceļš, draugiem.lv, radio NABA, Latvijas mūzikas kanāls, Rīgas rēvija, Klubs „Māja”, Jaunie vanagi, Franču maize, Polis&Valerts, Ziedoņdārza mājas, Spēka ruksis, Saldus pārtikas kombināts, Ulma, Sarkanais krusts, Apsara, Žagatas bode, Glance Dance School.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV