Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Notiks 2.Vislatvijas bērnu namu sadziedāšanās svētki

Agris Štikāns, 22.04.2010. 17:54

Šo sestdien, 24.aprīlī, Rīgā notiks 2.Vislatvijas bērnu namu sadziedāšanās svētki „Cielaviņa 2010”. Svētku atbalstītājs - Rīgas Baltijas Rotari klubs informē, ka šogad „Cielaviņā” piedalīsies ap 200 bērniem no Latvijas bērnu namiem. Sadziedāšanās svētki norisināsies sestdien, 24. aprīlī, no 13:00 līdz 14.30, Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā. Apmeklēt svētkus bez maksas aicināts ikviens  dziesmu mīlotājs.

Kā stāsta Rīgas Baltijas Rotari kluba prezidents Džeims Semjuels (James Samuel) pagājušajā gadā Klubs uzsāka jaunu tradīciju – atbalstīt un organizēt ikgadējus Latvijas Bērnu namu sadziedāšanās svētkus ar mērķi veicināt Latvijas bērnu namos dzīvojošo bērnu integrāciju sabiedrībā, atvērtību, saliedētību, garīgo un kultūras vērtību attīstību un nostiprināšanu.

Bērnu priekšnesumus vērtēs īpaša žūrija vērtēs divās grupās – Rīgas bērnu namu kolektīvi un citu Latvijas pilsētu bērnu namu kolektīvi. Izvērtējot dalībnieku sniegumu, žūrija pasniegs balvas trīs labākajaiem kolektīviem. Ir paredzams, ka svētkos piedalīsies 150-200 bērni.

Vislatvijas bērnu namu sadziedāšanās svētki pirmo reizi izskanēja 2009. gada oktobrī, kad tajos savu dziedāt prasmi demonstrēja 150 bērni no 13 bērnu namiem.

Bērnu nami tika aicināti veidot savus korus vai grupas, kuros maksimālais dalībnieku skaits būtu līdz 10 dalībniekiem, izvēlēties vienu dziesmu un pieteikt savu dalību sadziedāšanās svētkos.

Par Rotari klubu: Rotari ir organizācija, kas visā pasaulē vieno ap 1,2 miljoniem uzņēmēju un citu profesiju pārstāvju. Rotari biedri īsteno dažādus palīdzības projektus, atbalsta augstus profesionālās ētikas principus un veicina mieru un labu gribu visā pasaulē. Rotari organizācijas moto ir „Pašaizliedzīgi kalpot”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV