Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Noskaidroti konkursa “Tautas mūzikas Jaunās zvaigznes” uzvarētāji

Sigita Paula Cepleviča, 10.05.2010. 14:24

4.maijā Liepājā un Priekuļos notika  9.Latvijas Radio konkurss  "Jaunās zvaigznes", kurā tika noskaidroti labākie Kurzemes un Vidzemes dziedātāji. Konkurss šogad tika veltīts Tautas mūzikai, kā arī dziesmām ar patriotisku noskaņu. Konkursantus vērtēja Laila Ilze Purmaliete, Maija Lūsēna, Emīls Balceris, Valdis Skujiņš un pērnā gada Grand Prix ieguvējs Rihards Andris Bērziņš.
Noskaidroti konkursa “Tautas mūzikas Jaunās zvaigznes” uzvarētāji

Kurzemes „Jauno zvaigžņu” GRAND PRIX ieguva Igetas Gaiģes sagatavotie dziedātāji popgrupa "Tev un man", kuri izpildija lībiešu kāzu dziesmu ''Puga, puga, jenga, jenga" („Pūtu, pūtu, elsu, elsu”). Dziesmas  mūsdienīgais  un draiskais izpildījums  aizrāva un iekustināja klausītājus un  pārliecināja žūriju. Konkursā  godalgotās vietas ieguva septiņgadīgā Evelīna Riekstiņa, vienpadsmitgadīgā Katrīna Kabiņecka, trīspadsmitgadīgais Jānis Narkevics  un astoņpadsmitgadīgā Anna Duncīte.

Vidzemē „Jauno zvaigžnu” GRAND PRIX ieguva duets Sanita Jansone un Ance Annija Koreņkova ar dziesmu „Pie mums” ( I.Zumberga, M.Cielēna), un 1.vietu ieguva Sanita Jansone ar dziesmu „Liesmiņa” (U.Marhilēvičs, G.Račs). Arī nākošgad iecerēts , ka konkurss "Jaunās zvaigznes" savā pirmajā desmitgadē notiks un, kā jau ierasts, tiks veltīts noteikti tēmai - Mana mīlestība. Tas nozīmē, ka bērni un jaunieši varēs piedalīties konkursā, izpildot dziesmas par mīlestību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV