Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Liepājas mūzikas vidusskolas meiteņu koris atgriežas ar izciliem sasniegumiem

Irita Kalēja, 11.05.2010. 12:06

5. maijā Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas meiteņu koris un diriģents Andris Kontauts ar izciliem sasniegumiem atgriezies no 58. Starptautiskā Eiropas jauniešu mūzikas festivāla Beļģijā/ Neerpelt.
Liepājas mūzikas vidusskolas meiteņu koris atgriežas ar izciliem sasniegumiem

Konkurss norisinājās 7 dažādās kategorijās. Liepājas meiteņu koris startēja kategorijā B - viendabīgie jauniešu kori, kurā bez mūsu kora piedalījās vēl 31 koris. Kopumā konkursā piedalījās 112 kori (4400 dziedātāji) no 26 dažādām valstīm. Konkursu vērtēja starptautiska žūrija 100 punktu skalā.

Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas meiteņu koris ieguva 98 punktus, izcīnot godpilno 1. vietu, festivāla diplomu, medaļu, kā rezultātā iekļuva piecu labāko koru sarakstā. Starp tiem bija kori no Zviedrijas, Turcijas, Krievijas un Japānas. Tikai šie pieci laureātu kori dziedāja festivāla noslēguma koncertā Neerpelt Dommelhof teātrī, kurš tika translēts Beļģijas radio tiešraidē.

Jāpiemin, ka Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas meiteņu koris bija vienīgais koris no Latvijas un īpašu skatītāju, klausītāju un žūrijas uzmanību izpelnījās ar krāšņajiem tautas tērpiem un labāko konkursa obligātās dziesmas izpildījumu.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV