Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgā koncertēs divi Ūmeo kori

RD IKSD Eiropas kultūras galvaspilsētas direkcija, 11.05.2010. 16:47

Tuvākās nedēļas laikā Rīgu apmeklēs divi kori no Ūmeo pilsētas Zviedrijā, lai šeit sniegtu koncertus un tuvāk iepazītos ar Rīgu kā Ūmeo partnerpilsētu 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas statusā.

13.maijā Rīgā, Kara muzeja telpās koncertēs Ūmeo koris "Ersboda choir", savukārt 15.maijā tas uzstāsies arī vasaras sezonas atklāšanas svētkos Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. 14.maijā "Ersboda choir" dziedātāji iepazīs labāko kolektīvu sniegumu Latvijas universitātes aulā rīkotajā Rīgas koru mēneša koncertā-skatē. Liela pateicība jāizsaka Baibai Mangulei, kura brīvprātīgi uzņēmusies šī Ūmeo kora Latvijas apmeklējuma rīkošanu.

No 15.-17.maijam Rīgu apmeklēs arī Ūmeo Holmsundas baznīcas koris "Holmsundskören", kurš 16.maija svētdienas dievkalpojuma laikā sniegs koncertu Sv.Jāņa baznīcā.

Rīgas un Ūmeo sadarbība jaunā abu pilsētu statusa - 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas - ietvaros izvēršas arvien plašāk. Bez koru apmeklējuma jāpiemin, ka 27.aprīlī uz Latvijas Teātra skati ieradās Ūmeo teātru asociācijas pārstāvji, turklāt aprīļa beigās Rīgu apmeklēja Ūmeo pašvaldības delegācija, lai apmainītos ar pieredzi publiskās administrācijas jautājumos. 9.maijā Vērmanes dārzā rīkoto Eiropas Dārza svētku ietvaros Zviedrijas teltī rīdziniekiem bija iespēja tikties arī ar Ūmeo pilsētas pārstāvjiem.

Savukārt, marta vidū Ūmeo viesojās folkloras kopas "Skandinieki" vadītāja un Rīgas līvu savienības vadītāja Julgī Stalte, kas Sāmu nedēļas ietvaros Ūmeo piedalījās joikošanas sacensībās. J.Stalte iepazīstināja Ūmeo ar līvu folkloras mantojumu, tādējādi stiprinot sāmu un līvu saites. Sāmi un līvi pieder somugru tautu grupai, un 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta ietvaros šim tematam plānots pievērst pastiprinātu uzmanību.

Abu pilsētu sadarbību sekmē arī š.g. 29.martā atklātais "Air Baltic" tiešais avioreiss. Reisa atklāšanā piedalījās abu pilsētu un aviokompānijas vadība, Siguldas kā Rīgas 2014.gada oficiālā partnerpilsētas pārstāvji, kā arī Eiropas kultūras galvaspilsētas direkcija.

10.maijā, Eiropas Savienības (ES) Izglītības, jaunatnes un kultūras ministru padome oficiāli apstiprināja Rīgu un Ūmeo par 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV