Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu konkursā uzvar „Ēnu kaleidoskops”

Latvijas Universitātes Preses centrs, 12.05.2010. 12:22

2010.gada Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu konkursa finālā par uzvaru sacentās sešas stilistiski izteiksmīgākās mūzikas grupas – „Dislocation”, „Sunday Jam Toast”, „Severnij Vetjer”, „Ēnu kaleidoskops”, „Can_zone” un „Mozart’s Revenge”. Konkursam kopumā bija pieteikušās 19 grupas.
Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu konkursā uzvar „Ēnu kaleidoskops”

Jauno mūzikas grupu konkurss notika jau septīto gadu pēc kārtas. Konkurss notiek divās kārtās. Seši 1.kārtas uzvarētāji ieguva tiesības uzstāties klubā NABAKLAB (Z.A.Meirovica bulv. 12) Latvijas Universitātes prezentācijas pasākuma „LU Māja” ietvaros 8.maijā.

Pirmo vietu konkursā ieguva 2005.gadā Rīgā dibinātā neofolka grupa „Ēnu kaleidoskops”, kura saņēma galveno balvu – ieraksta laiku studijā un iespēju uzstāties Latvijas Universitātes jauno studentu svētkos „Aristotelis 2010“ š.g. 5.septembrī.

Grupas „Ēnu kaleidoskops” sastāvā spēlē Mārtiņš Links, Laura Krastiņa, Zane Pērkone, Ieva Melne, Ieva Tihovska, Kalvis Kluburs un Andrejs Antonovs. Grupas mērķis ir attīstīt darkfolka un neofolka kustību Latvijā.

Otrā vieta konkursā tika piešķirta grupai „Mozart’s Revenge”, trešā – „Sunday Jam Toast”.
 
Žūrija trīs labākās grupas noteica, vērtējot to izpildījumu, ideju novitāti un oriģinalitāti, instrumentu spēles prasmi, skatuves tēlu utt.

Konkursā drīkstēja piedalīties tikai tās grupas, kurās vismaz viens dalībnieks ir Latvijas Universitātes students un kuras nav noslēgušas līgumus ar mūzikas ierakstu kompānijām un nav izdevušas oficiālus albumus. Visvairāk konkursā pieteiktajās mūziķu grupās bija pārstāvēti Humanitāro zinātņu fakultātes, Ekonomikas un vadības fakultātes un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes studenti.

Konkursu organizēja LU Studentu padome sadarbībā ar LU Preses centru un radio NABA (93,1 FM).

Konkursa rezultāti atrodami arī Latvijas Universitātes portālā www.lu.lv/jmk

Foto galerija Latvijas Universitātes portālā: http://foto.lu.lv/arhiivs/2010/e_mai/06/index.html


Latvijas Universitātes Preses centrs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV