Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Ogrē norisināsies I Latvijas Jaukto vokālo ansambļu konkurss

Baiba Bože, 13.05.2010. 12:53

15. maijā no plkst. 10.00 Ogres kultūras centrā norisināsies I Latvijas Jaukto vokālo ansambļu konkurss.
Ogrē norisināsies I Latvijas Jaukto vokālo ansambļu konkurss

Latvijas Vokālo ansambļu asociācijas valdes priekšsēdētāja Mārīte Puriņa: "Ceru, ka šādi atsevišķu vokālo ansambļu kategoriju konkursi iegūs popularitāti dziedātāju vidū un kļūs par tradicionāliem. Lielā jaukto vokālo ansambļu atsaucība šogad to pierāda - cilvēki grib dziedāt un dzirdēt savu kolēģu sniegumus. Jo īpašs prieks man ir par jaunajām dziesmām dažādiem sastāviem, kuru pirmatskaņojumus dzirdēsim konkursa noslēgumā. 13 autoru 16 dziesmas atskaņos labākie Latvijas vokālie ansambļi.”

37 vokālie ansambļi no visas Latvijas sacentīsies trīs kategorijās - mazās vokālās grupas, vokālie ansambļi ar dalībnieku skaitu no 7-16 dziedātājiem un pusprofesionālie vokālie ansambļi.

Ansambļus vērtēs žūrijas komisija – Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš, komponists Rihards Dubra, diriģents un Latvijas Radio kora mākslinieks Normunds Ķirsis.

Plkst. 19.00 norisināsies jaundarbu koncerts, kurā 13 komponistu - Indras Rišes, Andra Sējāna, Andra Dzenīša, Riharda Dubras, Kārļa Rūtentāla, Nika Gothama, Natalijas Mundas, Maksims Ļaščenko, Selgas Mences, Imanta Mežaraupa, Andreja Selicka, Renātes Stivriņas un Riharda Zaļupes jaunradītos skaņdarbus izpildīs vokālie ansambļi – TERIA, ANIMA SOLLA, KNĪPAS UN KNAUĶI, MIKAUŠI, PIECI PILSĒTĀ, LUAR, MAGNĒTS.

Pēc jaundarbu koncerta - rezultātu paziņošana.

Konkursu rīko Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra un Latvijas Vokālo ansambļu asociācija sadarbībā ar PA „Ogres novada Kultūras centrs”.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Plašāka informācija: Lauris Goss, tālr.: 67228985, e-pasts: lauris.goss@nkmva.gov.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV