Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Prestižā mūzikas izdevniecība WERGO izdod kompaktdisku ar kora „Latvija” ierakstu

Ieva Vītiņa, 19.05.2010. 12:53

Vācijas izdevniecība WERGO laidusi klajā kompaktdisku ar Rodiona Ščedrina krievu liturģijas „Apzīmogotais eņģelis” ierakstu, kas tapis pērn Reingavas festivālā (Vācija) un ko Māra Sirmā vadībā izpilda Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”. Korim ir patiess lepnums, ka ierakstā skan arī kora solistu balsis – Inese Romancāne (soprāns), Zane Zilberte (mecosoprāns), Jurģis Liepnieks (tenors). Flautas solopartiju izpilda izcilā latviešu mūziķe Dita Krenberga. Zēnu solopartijas dzied Rīgas Doma zēnu kora pārstāvji Patriks Stepe (soprāns), Matīss Circenis (alts).
Prestižā mūzikas izdevniecība WERGO izdod kompaktdisku ar kora „Latvija” ierakstu

Pēc spožā „Apzīmogotā eņģeļa” atskaņojuma Rīgas Domā 2009. gada aprīlī Rodions Ščedrins ierosināja vācu producentiem uzaicināt Valsts Akadēmisko kori „Latvija” un diriģentu Māri Sirmo atskaņot šo darbu Reingavas festivālā – vienā no nozīmīgākajiem Vācijas mūzikas notikumiem.

„Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” ir viens no labākajiem koriem, ko jebkad esmu dzirdējis. Korim ir laimējies strādāt kopā ar šo īpašo diriģentu Māri Sirmo. Viņa rokās pat senās Eberbahas klostera sienas un akustika kļūst par maģisku izpildījuma līdzdalībnieku”, par šo ierakstu saka komponists Rodions Ščedrins WERGO mājas lapā.

Koris „Latvija” savu sadarbību ar R. Ščedrinu uzsāka 2008. gadā, kad piedalījās Ščedrina koncertoperas „Apburtais ceļinieks” iestudējumā Helsinkos.

WERGO izdod izcilu mūsdienu komponistu mūziku talantīgu interpretu izpildījumā. Šajā izdevniecībā iznākuši Džona Keidža, Pjēra Bulēza, Luidži Nono, Ģērģa Ligeti, Mereditas Monkas, Stīva Raiha, Kaijas Sāriaho, Terija Railija, Pētera Vaska u.c. izcilu 20. un 21. gs. komponistu mūzikas ieraksti.

Plašāka informācija par izdevniecību WERGO un kompaktdisku pieejama http://www.wergo.de/shop/en_UK/3/show,267885.html

Foto: Gerda Buša

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV