Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Laikmetīgās mākslas centrs aicina uz sarunu par mūziku 90tajos gados

Elīna Hermansone, 20.05.2010. 14:08

Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) 26. maijā, plkst. 18.30 aicina uz sarunu LMC Ofisa galerijā „Underground mūzikas scēna Latvijā 1990. gados”. Sarunā piedalīsies mūziķu apvienības „Tornis” pārstāvji Jānis Daugavietis un Uldis Gedra, mūziķi Dambis (Raimonds Lagimovs), Kristaps Krēsliņš, mūzikas kritiķis Uldis Rudaks; sarunu vadīs žurnāliste Kristīne Garklāva.
Laikmetīgās mākslas centrs aicina uz sarunu par mūziku 90tajos gados

Sarunā 90to gadu kontekstā tiks aplūkota Latvijas mūzikas kopaina, pirmo underground mūzikas festivālu, koncertsēriju un mūzikas izdevniecību rašanās, kā arī šo aktivitāšu nozīme un ietekme uz nākamajām mūziķu paaudzēm.

Pasākums notiek izstādes un sarunu cikla „90tie CITĀM ACĪM” ietvaros. „9t0ie CITĀM ACĪM” ir trīsdimensiju papildinājums grāmatai „Deviņdesmitie. Laikmetīgā māksla Latvijā”, ko LMC izdos maija beigās. Izstāde un sarunu sērija radoši ‘atdzīvina’ Latvijas 90-to gadu kultūras un sociālās parādības starpnozaru skatījumā, rosinot izprast šīs dekādes ietekmi uz aktuālajiem mākslas un sociālajiem procesiem mūsdienās.

Izstāde LMC Ofisa galerijā „90tie CITĀM ACĪM”, kurai dažādu jomu radošas personības izvēlējušās viņuprāt 90-tos gadus raksturojošus artefaktus, būs atvērta līdz 30. maijam. Izstāde piedāvā laikmetam iezīmīgus video materiālus, grāmatas, skaņu ierakstus, fotogrāfijas un citus dokumentus, sadzīves priekšmetus, kā arī jaunizveidotus mākslas darbus un komentārus.

Tā kā vietu skaits ir ierobežots, lūdzam pieteikties sarunas apmeklēšanai, rakstot uz e-pastu hermansone@lcca.lv.

LMC Ofisa galerija atrodas Alberta ielā 13; atvērta katru darba dienu no plkst. 12.00 līdz 19.00.

Foto: Grupas „Kartāga” koncerts klubā „Mad Mix” 1996. gadā. Autors: Jānis Daugavietis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV