Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Eirovīzijā uzvar Vācija

Ieviņa Ancena, 30.05.2010. 11:25 | komentāri (1)

Sestdienas vakarā notiekošajā 55. Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskajā finālā uzvarējusi Vācijas dziesma "Satellite", ko dziedāja 19 gadus vecā dziedātāja Lēna (Lena Meyer-Landrut) no Hanoveras. Viņa no skatītāju un žūrijas puses izpelnījās 246 punktus! Vācijas uzvara nozīmē, ka nākamgad Eirovīzija notiks kādā no šīs valsts pilsētām.
Eirovīzijā uzvar Vācija

Otrajā vietā iekļuvuši Turcijas pārstāvji - grupa "maNga" (170 punkti), trešajā - Rumānijas duets Paula Seilinga un Ovi (162 punkti).

No Latvijas puses balsojums šāds: Krievijas pārstāvim Pjotram Naličam - 8 punkti, Dānijas duetam Chanée & N'evergreen - 10 punkti, Lēnai - 12 punktu.

Kopumā finālā piedalījās 25 valstis, diemžēl Baltijas valstīm neizdevās pārvarēt pusfinālu robežas.

Balsojuma rezultātu šogad veidoja televīzijas skatītāju un starptautiskās žūrijas balsojums. Balsot varēja gan ar telefona zvanu, gan īsziņu starpniecību. No Latvijas starptautiskajā žūrijā bija komponists Mārtiņš Brauns, Radio SWH galvenais producents Edmunds Kaševskis, kordiriģents Ivars Cinkuss, dziedātāji Aija Vītoliņa jeb Amber un Valters Frīdenbergs.

Savukārt LTV rīkotajā alternatīvajā balsojumā, kas no aprīļa vidus risinājās Eirovīzijas mājas lapā, par labāko ārzemju dziesmu interneta lietotāji atzinuši Dānijas dueta Chanée & N'evergreen dziedāto "In A Moment Like This".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV