Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgas Doma zēnu koris tiekas ar ASV prezidentu un pirmo lēdiju Mišelu Obamu Baltajā namā

Latvijas vēstniecība ASV, 08.06.2010. 12:32

6.jūnijā Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā uzstājās Baltajā namā, kur par godu Forda teātrim ikgadējo pieņemšanu rīkoja ASV prezidents Baraks Obama un pirmā lēdija Mišela Obama.
Rīgas Doma zēnu koris tiekas ar ASV prezidentu un pirmo lēdiju Mišelu Obamu Baltajā namā

Zēnu kora piecu skaņdarbu repertuārā bija iekļautas divas latviešu tautas dziesmas – „Ai, bāliņi, ai, bāliņi" Arvīda Platpera apdarē un „Ai, nama māmiņa" Andreja Jansona apdarē, kā arī Jāņa Lūsēna dziesma „Kā maigi ziedošs rožu krūms".

Pirms koncerta zēniem bija iespēja tikties ar ASV prezidentu un pirmo lēdiju, dalīties savos iespaidos par savu ASV koncertturneju, kā arī kopīgi nofotografēties. Pirmais pāris izteica atzinību par mazo dziedātāju profesionalitāti un augsto muzikālo sniegumu.

Pasākums Baltajā namā pulcēja daudzus kultūras un mākslas mīļotājus, filantropus un slavenības, to vidū Dienvidāfrikas anglikāņu arhibīskapu emeritus Desmondu Tutu, dziedātājus Laionelu Ričiju (Lionel Richie), Kelliju Klarksoni (Kelly Clarkson) un citus.

Šī ir pirmā reize, kad kādam Latvijas korim ir iespēja uzstāties Baltajā namā, klātesot ASV prezidentam un pirmajai lēdijai. Rīgas Doma zēnu kora koncerts kārtējo reizi apliecina Latvijas un ASV ciešo draudzību un partnerību, atzīmējot divdesmito gadadienu kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Tāpat šī bija lieliska dāvana korim tā 60.gadadienā.

Iespēju korim uzstāties Baltajā namā nodrošināja Latvijas vēstniecība Vašingtonā. Rīgas Doma zēnu koris savas koncertturnejas ASV ietvaros uzstājās arī Ņujorkā un Filadelfijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV