Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Aicina paust mīlestību pret dzimteni, piedaloties aptaujā "Mīlestības dziesmas Latvijai"

Madara Brikmane, Jauniešu kora "Balsis" menedžere, 22.06.2010. 11:16

Dziesmas, kas veltītas Latvijai, ir viens no veidiem, kā paust mīlestību pret savu zemi, tāpēc ar portāla www.draugiem.lv starpniecību vēl tikai trīs dienas, proti, līdz 25.jūnijam ir aizpildāma aptauja "Mīlestības dziesmas Latvijai", kas atrodama portāla sākumlapas sadaļā "Iesakām" ar nosaukumu "Dziesmas Latvijai".

2009.gada nogalē jauniešu koris "Balsis" sadarbībā ar "Kokneses fondu" un Latvijas Televīziju uzsāka projektu "Mīlestības dziesmas Latvijai", kurš sākotnēji bija atpazīstams ar nosaukumu "Ceļamaize". No 2009. gada decembra līdz šā gada janvārim ar kultūras diasporu centru un portāla www.draugiem.lv atbalstu tika aptaujāti patlaban ārpus Latvijas dzīvojošie latvieši, kura tika lūgti izraudzīties dziesmas, kuras rosina emocionālo saikni ar Latviju. Aptaujas mērķis bija garīgi stiprināt un sniegt emocionālo atbalstu, kā arī vairot valstiskās - patriotiskās - Latvijas vērtības.

4.maijā par godu Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienai notikušajā sadziedāšanās koncerta repertuārā tika iekļautas 32 dziesmas no veiktās aptaujas. Pēc notikušā emocionāli bagātinošā koncerta aptauja "Mīlestības dziesmas Latvijai" ar portāla www.draugiem.lv starpniecību tika uzsākta arī Latvijā, kurā visi Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti iesūtīt tās dziesmas, kuras rosina latvisko pašapziņu un mīlestību pret Latviju, kā arī dod spēku brīžos, kad dziesma ir kā emocionālais balsts.

Aptauja norisināsies līdz 25.jūnijam. Dziesmas, kas aptaujas dalībnieku vērtējumā tiks atzītas par tādām, kas visvairāk saistās ar Latviju, koru izpildījumā 28.augustā tiks atskaņotas Latvijas Televīzijas tiešraidē no Kokneses estrādes.

Aptaujas anketu iespējams aizpildīt arī www.balsis.lv un www.liktendarzs.lv, nosūtot anketu uz "Kokneses fonda" elektroniskā pasta adresi info@koknesesfonds.lv.

*** "Likteņdārzs" ar visas tautas atbalstu top uz salas Koknesē, Daugavas vidū. Tā ir vieta, kur sastopas pagātne, tagadne un nākotne. Vieta, kur rast mierinājumu, smelties spēku un gūt iedvesmu piepildīt sapņus. "Likteņdārzs" top kā mūsu gadsimta Brīvības piemineklis un vieno visas paaudzes. Katram ir iespēja piedalīties tā tapšanā - ar savu darbu, laiku, labām domām un līdzekļiem."Likteņdārza" īstenotājs ir "Kokneses fonds". Tuvāka informācija par "Likteņdārza" tapšanas gaitu un atbalstītājiem - www.liktendarzs.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV