Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Kora jubileja vai pasaules rekords?

easyget.lv, 01.05.2007. 11:25 | komentāri (2)

Aizvadītajā nedēļas nogalē 29.aprīlī jauniešu koris Balsis atzīmēja apaļu - 20 gadu - pastāvēšanas jubileju. Kora jaunieši vienmēr centušies pārsteigt sevi un citus ar neordinārām idejām. Dzimšanas dienas svinību ietvaros Balsis diennakts laikā sniedza 20 bezmaksas koncertus, tādējādi pieskandinot Rīgas centru un pārstāvot teju vai visus mūzikas žanrus.
Kora jubileja vai pasaules rekords?

Galerijas:

Šādu grandiozu ideju vieniem pašiem realizēt būtu bijis neiespējami, tāpēc kora vadītājs Ints Teterovskis ir pieaicinājis savus un kora draugus līdzdarboties. Jā vārdu šim pasākumam devā šādi plaši pazīstami mākslinieki un grupas - Linda Leen, H2O, Putnu Balle, Ieva Akuratere, Niks Gothams, Viesturs Jansons, Ludus, Sonora Vaice, Knīpas un Knauķi, Kristīne Adamaite, Ilze Paegle, Ieva Parša, Rīgas kori un virsdiriģenti, kā arī citi akadēmiskās un populārās mūzikas mākslinieki. Arī pasākumu norises vietas bija gana kolorītas un neierastas, sākot no baznīcām un pilsētas parkiem un beidzot ar stacijas laukumu un Brīvības pieminekli.

Jauniešu koris Balsis jau vairāk nekā 15 atrodas Latvijas labāko koru elitē līdzās tādiem kolektīviem kā Rīgas kamerkoris Ave Sol, jauniešu koris Kamēr… Pastāvēšanas 20 gados jauniešu koris Balsis ir guvis neskaitāmas uzvaras pasaules prestižākajos koru konkursos un festivālos, pārsteidzot starptautiskās žūrijas un klausītāju tūkstošus ar sev vien raksturīgo skanējumu, oriģinālajām programmām un interpretācijām, kā arī iemūžinājis savas koncertprogrammas 15 kompaktdiskos ("Latviešu, lietuviešu un igauņu kora mūzika", "Balsis pusnaktī", "Ziemas saulgrieži. Ziemassvētku kantātes" u.c.).

Šogad Balsis plāno izdot divus jaunus kompaktdiskus - labāko dziesmu izlasi un G.F.Hendeļa "Mesijas" ieskaņojumu.

Kora diriģents Ints Teterovskis līdzās jau 10 gadus ilgušajai kora Balsis vadīšanai ir arī J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jauktā kora diriģents, Rīgas koru grupas virsdiriģents, Limbažu rajona koru virsdiriģents un pirmo reizi būs 2008.gada Vispārējo latviešu Dziesmusvētku virsdiriģents.

I.Teterovskis un koris Balsis ar neviltotu prieku savu paldies saka mūziķiem, kuri bez atlīdzības piekrita piedalīties pasaules rekorda uzstādīšanā, vienlaikus atzīmējot kora 20 gadu pastāvēšanas svētkus.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV