Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jūrmalā plāno slavenību aleju

LETA, 14.07.2010. 11:48

Ideja par slavas aleju pie Dzintaru koncertzāles pirmo reizi izskanēja pērn konkursa "Jaunais vilnis" laikā, un tā rīkotāji plāno savu ieceri īstenot nākamgad.
Jūrmalā plāno slavenību aleju

Jau nākamnedēļ Jūrmalas domes sēdē lems gan par alejas ieceri, gan iespēju rīkot pilsētas svētkus "Jaunā viļņa" laikā - jūlija pēdējā un augusta pirmajā nedēļā, raksta laikraksts "Diena". Jūrmalas kultūras centrs izstrādās svētku koncepciju, un arī tie, visticamāk, notiks tikai nākamgad.

Aleja plānota Turaidas ielā pie Dzintaru koncertzāles, un tās veidošanā iesaistīs slavenības, kas uzstājušās koncertzālē, pastāstīja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p. i. Inese Auniņa. Pagaidām iecere vēl nav konkretizēta, nav arī zināms, cik tā izmaksās, taču pati aleja esot iezīmēta pilsētas attīstības plānā.

"Konkursam "Jaunais vilnis" atvēlēta viena daļa, turklāt pa zvaigznītei tiks katram "Grand Prix" ieguvējam, tātad arī grupai "Cosmos" un Intaram Busulim. Otra daļa ir slavenībām. Nebūs tā, ka tā būs vienīgi "Jaunā viļņa" dalībnieku un viesu aleja, tajā godinās arī citus slavenus māksliniekus, kas uzstājušies Jūrmalā," uzsvēra Auniņa.

SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes priekšsēdētājs Svens Renemanis nezināja teikt, kā aleja izskatīsies, jo tā atradīsies ārpus koncertzāles teritorijas. Izrādās, konkrētas alejas aprises nav padomā arī konkursa "Jaunais vilnis" rīkotājiem, jo to izveidot plānots uz konkursa desmitgadi, tātad nākamgad, atzina "Jaunā viļņa" preses sekretāre Svetlana Jevdokimova.

Viņa izteicās, ka šogad, tāpat kā pērn, jaunie dziedātāji izveidos cilni, ko atlies bronzā un izvietos izejā uz jūru, taču zvaigžņu aleja tā vēl nebūs. Pagaidām nav arī izdomāts, vai tie varētu būt roku nospiedumi, zvaigznes ar zvaigžņu vārdiem kā citviet pasaulē vai arī kāda cita veida objekti. Pagaidām trūkst informācijas, vai tiks veidota īpaša komisija, kas lems par vienas vai otras slavenības iekļaušanu alejā.

Skeptisks par ieceri ir visu iepriekšējo konkursu "Jaunais vilnis" žūrijas līdzpriekšsēdētājs komponists Raimonds Pauls: "Liepājā taču viena zvaigžņu aleja jau ir! Manī lielu sajūsmu šī ideja nerada. Es nezinu, kas ir zvaigzne, kas nav, TV šovi šo jēdzienu ir nonivelējuši. Es zinu, ka operā ir zvaigznes - Elīna Garanča un Anna Ņetrebko." Komponists piekrīt, ka Krievijas mērogā par zvaigzni var uzskatīt Allu Pugačovu, taču kopumā viņš labprāt atturētu alejas ieceres autorus no tās īstenošanas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV