Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Veltījums Valpurģu naktij - „Black Maquerade”

Ivars Tontegode, 01.05.2007. 14:30 | komentāri (23)

Klubā „Melnā piektdiena” notika tradicionālais pasākums „Black Maquerade”, kurš bija veltīts Valpurģu naktij – visu raganu, pagānu un citu mošķu godināšanai.
Veltījums Valpurģu naktij - „Black Maquerade”

Galerijas:

„Melno piektdienu” ar katru reizi paliek ar vien grūtāk atrast. Tāda sajūta, ka klubs ieaug arvien dziļāk baisajā industriālajā vidē. Nu ko, tas kurš nav apmeklējis šo klubu nevar nojaust, cik kolorītā vidē šis „subkultūras brīnums” atrodas. Apkārt ir izdegušu rūpnīcu un noliktavu mudžeklis. Elitārajam klubam nav pat izkārtnes, par to liecina tikai sireālas plastmasas durvis, kuras ar savu svaigumu reāli kontrastē ar visu apkārtējo vidi.

Tuvojoties 200 metru rādiusam, parādās baisi tēli lateksa biksēs un kleitiņās, kuri “iesildās” pirms iekšā došanās. Jā, sajūta nedaudz kā no filmas „Doom generation”. Pie ieejas sastopu balto „gotu” ar eņģeļa spārniņiem, bet tie jau ir tikai ziediņi. Iekļuvis iekšā jūtos gana nestilīgs savā easyget džemperītī un plānajā grebenītē. Te ir bargās kundzes, svārkos tērpti puiši ar plandošiem matiem, „mazās nāvītes” bālas kā printera papīrs. Tās stāv sadevušās rociņās un tēlo mazas lesbietītes. Ir arī mācītājs ar Bībeli, kurai krusts ir uz leju, ah, pats zieds.

Drīz uz skatuves kāpj pirmā electronic/cyber metal grupa no Latvijas A.N.T.I. Jā šī grupa rada pārsteigumu. Sastāvs ir bezgala atbilstošs šim pasākumam. A.N.T.I. ir padomājuši par šovu. Spēlē divi ģitāristi, no kuriem viens ir solists. Tad pie taustiņiem ir skaists puisis ādas biksēs, kurš izrādās nav puisis. Solists, mežonīgu „mellu” matu īpašnieks lokās pie intriģējoša mikrofona, kura statīvs ir mirdzošu spuldzīšu noklāts. Ir arī meitene ar īsiem matiņiem un īsā halātiņā, kura ar zelta krāsu zīmē kaut kādu simboliku uz melna palaga. Viņa ik pa laikam iesaista „mello” puisi kaut kādās performancēs. Viņas vaibsti pauž tiešām lielas skumjas, bet grupas pārstāvjiem gan vairāk vajadzētu iejusties, jo smiekliņi savstarpēji izjauc šī pasākuma „gotisko garu”. Devīze: “Raudi un balsties uz sava krusta”. Pie bungām tiešam pārsteidzošs cilvēks. Puisis ar bērnu trieku. Viņš tur savās deformētajās rociņās bungu vālītes un spēlē ne sliktāk par veselajiem. Tas ir tiešām aizkustinoši. Viens “sivēns” uz viņu blenž un rāda ar pirkstu. Skumji, man šķiet, ka “morālie kropļi” ir bezgala vairāk šajā pasaulē. Kopsummā grupai žetons, gan par sastāvu gan arī kvalitāti.

Bet melnās daiļavas sarodas arvien vairāk, kā nekā šonakt var atstāt savu kapu. Tiešām, tāda sajūta, ka šīs būtnes nav no šī laika, bet gan izkāpušas no Mārtiņa kapiem, mirušas ap 1850.gadu un bālums radies no nāves cēloņa – diloņa. Puiši arī neatpaliek, daži tādi skaistuļi - ķēdēs, lateksa biksēs un metāla sprādzēs. Patīkami, ka nedominē mazu pubertātes pārņemtu piņufermu „Emo”.

Pēc īsas komunikācijas ar meiteni un āmuru es dodos atkal pie skatuves, jo nāk nākamā blice. „Mūsu braļugas” no dižās Lietuvas republikas. Jā, sastāvs iespaidīgs. Viņiem ir pat go go dejotājas. Cyber/gothic metal grupa [XESS]. Laikam sex reversā, tikai ar diviem “S”? Bet nu puiši sevi nostrādājuši. Gan vizuālais, gan skanējums augstā līmeni, lai gan solistam nedaudz pašvaka balss, jo dažreiz nespēj pārbļaut ģitāras. Dejotājas ieliek visam kloķi. Bālas, trennētas miesas, lateksa minī kleitiņās ar topiņiem un tīkliņzeķubiksēm. Ap ciskām apsietas lentītes ar tekstu “Bich”. Meitenes bieži maina tērpus, te viņas ir “bičas”, te jau mellas balerīnas puantēs autām kājām. Žēl tikai, ka nav viņām vieta, kur izvērsties lēcieniem, jo skatuvīte aizpildīta. Drīz šīs būtnes tēlo netiklas viendzimuma partneres, te atkal “Bondage” dalībnieces, kuras ir gatavas iešņorēt visu grupu. Publika kūtra uz trakošanu. Xessa dziesmaz ir jaukas, bet tikai pie “Ramšteina” kaverversijas tauta atdzīvojās. Es nu arī griežu savu galvu gan pulksteņrādītāja virzienā, gan pretēji. Tad vēl pāris kaveri un nu jau tauta ir gaisā. Iespējams letiņiem kā vienmēr vajadzēja baterijas vēderā, kuras, sarpcitu, bārā ir mērenās cenās. Par kopējo noformējumu un šovu Xess saņem 9. balles un “Perfect biches” saņem 10 ar krustu.

Jau tūlīt, kamēr publika nav atdzisusi tiek organizēta labāko tērpu apbalvošana. Uz ātru roku no skatītājiem tiek izvilktas četras daiļavas, no kurām divas sakās esam vienas. Uz jautājumu – Kā? Viņas, mazās netiklītes, atbild ar kaislīgu dziļās rīkles skūpstu. Smieklīgākais, ka mazās nevis nokaunās par savu skūpstu, bet gan sāk sarkt par izplūdušajām lūpukrāsām. Kā es noteicu uz viņu bālajām sejām piesarkumu? Jāpavēro austiņas, tās nav noklātas ar grimmu. Otra pretendente ir tiešām kolorīta. Viņa ieradās ar balto eņģeli, kuru es jau pieminēju sākumā. Pati meitene, nu uz 14.gadiem, nokrāsojusi visu savu miesu melnu un uz pleciem tai sarkani spārni. Trešā dalībniece blondīne, parasta, bet laikam priekš šīs melnās pubklikas pārāk liela eksotika. Par kuru bļaus vairāk, tā saņems balvu. Publika ir ar patiesu gaumi un izvēlās “nēģergoti”. Jautri izklausījās tā bļaušana, atgādināja tādu vergu tirgu, kurš sola vairāk. Visi rāda ar pirkstiem divi un kliedz – Melno, melno, šokolatku!! Balvā mazās saņēma atbilstoši melnus vīrieša locekļa formas cukurgailīšus un galvenā uzvarētāja topiņu ar Nosferātusu.

Tad īsa pauzīte un nu ir pienācis tas brīdis izslavētajai modes mākslinieka KUPIANSKY tērpu skatei. Sāk skanēt industriālā mūzika un tur jau nāk pirmie modeļi. Nu, klasiskas vērtības. Lakāda, korsetes, pūkaini mēteļi, ādas strēmeļu bārkstis. Sieviešu tērpi tādi pikanti, bet puiši gan izskatās kā “Larokas” vai “Esiša” goti. Grims bezgala neveiksmīgs, padara dažus modeļus vecākus.

Starp modes skatēm ir arī kas pikants, kas vairāk sievietēm – Striptīzonkulis. Viena netiklākā “Nāvīte” bildē viņa kājstarpi. Par sodu šī būtne tiek uzrauta uz skatuves, bet mazā nav ar pliku roku ņemama un viņa pārmāc pat dejotāja aktivitāti. Sekunde un dejotājs jau ir bez jostas, kad viņš ir paslidinājis augšā meičas kleitiņu, pats saņem pērienu kā mazais ezis, ar adatainu jostu. Tas viņu samulsina un kaut kā baigi fiksi “plikadīda” pazūd no skatuves.

Uh, pasākums bezgala kolorīts. Visjautrākais, ka visas šīs muļķības notiek patīkamā humora atmosfērā un neviens te neiespringst un nepaliek smieklīgi nopietns.

Kolorītais pasākums turpinājās ar jautrām dejām un uguns šoviem. Piekritīšu Timam Bērtonam: “Aizkapa pasaule ir jautrāka nekā realitāte”.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV