Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Radio 3 – „Klasika" tiešraidēs aicina viesoties slavenās koncertvietās

Ginta Subbota, 28.07.2010. 16:40

Ceturtdienas un sestdienas novakarēs Latvijas Radio 3 - „Klasika" aicina tiešraidēs viesoties slavenās koncertvietās Lielbritānijā un Austrijā.

Ceturtdien, 29. jūlijā plkst.21.00 vērienīgajā akadēmiskās mūzikas festivālā BBC Proms jau otro vasaru Londonas Karaliskajā Alberta zālē kopā ar savu Birmingemas simfonisko orķestri koncertēs latviešu diriģents Andris Nelsons. Šogad Londonas publiku un radio klausītājus daudzviet pasaulē iepriecinās Riharda Vāgnera operas "Rienci" uvertīra, Ludviga van Bēthovena Otrais klavierkoncerts (solists - britu pianists Pols Lūiss), kā arī Antonīna Dvoržāka Devītā simfonija "No jaunās pasaules". Tiešraides vadīs Sandra Ņedzvecka.

Savukārt sestdien, 31. jūlijā no plkst. 20:30 jau otrreiz šonedēļ viesosimies prominentajā teātra un mūzikas festivālā Zalcburgā, tiešraidē no Festspielhaus piedāvājot pilnībā noklausīties 18. gadsimta operžanra reformatora Kristofa Vilibalda Gluka pazīstamāko darbu - operu "Orfejs un Eiridīke". Prasīgais un kaismīgais itāļu maestro Rikardo Muti vadīs Vīnes Filharmonisko orķestri un Vīnes Valsts operas kori, titullomas senajā mīlas un uzticības stāstā šoreiz uzticot divām austriešu dziedonēm - kontraltam Elizabetei Kulmanei un soprānam Genijai Kīmeijerei. Tiešraidi vadīs Ināra Ancāne.

Zalcburgas teātra un mūzikas festivāla atklāšanas koncerts LR3 tiešraidē tika translēts 26.jūlijā, un ieraksts meklējams LR3 mājas lapā: http://klasika.latvijasradio.lv/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV