Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Šonedēļ notiks Siguldas Opermūzikas svētki

Diāna Kondratenko, 03.08.2010. 16:05

Šonedēļ, no 7. līdz 8.augustam, Siguldas pilsdrupu estrādē norisināsie XVIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki.

Sestdien, 7.augustā, plkst.17.00 Siguldas pilsdrupās notiks Galā koncerts, kurā piedalīsies La Scalas operas solisti - Kristīne Opolais un Filips Do, tenors Juhans Tralla, soprāns Dināra Rudāne, Lielā teātra solists Daiņus Stumbras, Krišjānis Norvelis un citi solisti, kā arī Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris (diriģents: Aleksandrs Viļumanis).

Svētdien, 8.augustā, plkst.13.00 Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Garīgās mūzikas koncerts, kurā piedalīsies dziedātāja Ginta Lubiņa un ērģelnieks Aivars Kalējs. Ieeja par ziedojumiem.

Savukārt 8.augustā, plkst.15.00 pilsdrupu estrādē notiks koncerts "Mūzikli, kuri saviļņo". Koncertā piedalīsies ievērojami latviešu solisti - Dita Lūriņa, Juris Vizbulis, Mārcis Maņjakovs, Ilze Kozlovska, Solvita Moss un Mārtiņš Egliens, kā arī Liepājas simfoniskais orķestris (diriģents: A.Lakstīgala).

Šajos Siguldas Opermūzikas svētkos atgriezīsies tradicionālās un skatītāju iemīļotās brīvdabas operas izrādes. 8.augustā plkst.21.00 aicinām uz Džakomo Pučini operu trīs cēlienos "Čo-čo-sana" (Madame Butterfly). Tā būs unikāla iespēja redzēt un dzirdēt krievu režisora Jurija Aleksandrova, seškārtējā Zelta Maskas laureāta, iestudētu operas izrādi, kura veidota kā starptautisks projekts ar Krievijas Marijas teātra, Sanktpēterburgas operas un Latvijas Nacionālā operas piedalīšanos. Galvenajās lomās - Ahmeds Agadī (Marijas teātris) - 2008.gada Zelta Maskas laureāts, tenors, kuram līdzvērtīgu pasaulē grūti atrast. Čo-čo-sanas lomā - vairāku starptautisku konkursu laureāte, Žanna Afanasjeva (Sanktpēterburgas opera). Izrādē piedalīsies arī izcilais krievu baritons Sergejs Kaļinovs (Sanktpēterburgas opera) un Latvijas Nacionālās operas solists Krišjānis Norvelis, kā arī Inga Šļubovska un Jānis Kurševs. Diriģents: A.Viļumanis.

Siguldas Opermūzikas svētku organizatori informē, ka pēc operas izrādes "Čo - čo - sana" norīkots papildvilciens, kurš no Siguldas dzelzceļa stacijas uz Rīgu aties plkst.00.30.

Opermūzikas svētku laikā Sigulda piedāvā vēl virkni interesantu pasākumu

8.augustā plkst.12.00 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks Vasarīgas viesības ar Amatnieku tirdziņu un Jāņa Anmaņa "Bērnu Mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas" darbu izstādi. Par viesmīlību gādās muzikālās kafejnīcas. No plkst. 17.00 līdz 20.00 Jaunās pils dārzā notiks koncerts, kurā muzicēs Siguldas Jauniešu kamerorķestris diriģenta Pētera Plūmes vadībā, pūtēju ansamblis "Sigulda" Jāņa Raslava vadībā un bigbends "Sigulda" Pētera Goldberga vadībā.

8.augustā no plkst. 13.00 līdz 17.30 Turaidas muzejrezervātā notiks Pils diena "Rit laika rats". Turaidas muzejrezervāta krājuma pulksteņu izstāde Turaidas pils Pusapaļajā tornī. Tāļa Puķīša zvanu privātkolekcijas izstāde Turaidas pils Ziemeļu tornī. Radošā darbnīca bērniem "Es būvēju Turaidas pili". Vēstuļu rakstīšana un zīmogošana. Jauna digitālā programma "Maija - Turaidas Roze" Turaidas pils Rietumu korpusā. Šaušana ar loku Turaidas pils pagalmā. Prāta un veiklības viduslaiku spēles kopā ar apmetnes "Godesverdera" vīriem. Karstas pankūkas Turaidas pils pagalmā.

No plkst.13.00 līdz 13.30 Siguldas pilsētas kultūras nama deju kolektīva "Sidrabdancis" koncerts "Dejas Turaidā" Turaidas pils pagalmā.

No plkst.13.30 līdz 14.00 "Rit laika rats Turaidā" - stāsts par Turaidas pulksteņiem.

No plkst.14.00 līdz 14.10 pils pulksteņa atjaunotās ciparnīcas atklāšana. Stundu pa stundai tuvojas Turaidas pils 800gade 2014. gadā!

No plkst.14.10 līdz 14.40 un no plkst. 15.50 līdz 16.20 astrologu grupas "Horoskopu pasaule" priekšnesums.

No plkst.15.00 līdz 15.30 ekskursija "No pils cietuma mūriem līdz torņa smailei".

No plkst.14.40 līdz 15.00 un no plkst.15.30 līdz 15.50 Alķīmiķu priekšnesums.

No plkst.16.30 līdz 17.30 ceļotāja Hardija Madzuļa stāsti un dziesmas.

8.augustā plkst.12.00 brīvdabas izstāžu zālē "Pie Torņa" notiks pilsētvides objektu atklāšanas pasākums mākslas plenēra "Viduslaiku dzelzgriezējs" ietvaros. Sadarbībā ar metālmākslinieku Juri Gagaini un Mākslas akadēmijas studentiem tapuši tēlniecības un vides dizaina objekti, kas gatavoti no metāllūžņiem, izmantojot arī granīta akmeņus un koka detaļas.

Siguldas pilsētas kultūras nams aicina mākslas baudītājus un interesentus apmeklēt Tamāras Pavlovskas personālizstādi. Māksliniece glezno ziedus, ainavas, kluso dabu, kompozīcijas un interjeru. Darbos ir jūtama autores dzīvā enerģija un spilgtums, kas ielikti katrā darbā. Sestdien un svētdien izstāde apskatāma no plkst.10.00 līdz 14.00.

Siguldas dzelzceļa stacijas logos izvietoti 12 lielformāta grafiti zīmējumi, kas turpmāk pievilcīgāku darīs stacijas perona pusi. Visi logos izvietotie grafiti darbi tapuši šogad Novada svētku laikā. Tos Alexandroid Malysh (pseidonīms) vadībā zīmēja puiši ar pseidonīmiem RED, OTEX, NIK, 2NRG, RUSL, BUSTA.

Kultūras un mākslas telpā "Siguldas Tornis" skatāma Jāņa Purcena gleznu izstāde.

Siguldas Jaunās pils kompleksa muižas ēkas logos skatāmas senās fotogrāfijas par Siguldu. Vides projektā izmantotas 11 fotogrāfijas no Egila Jemeļjanova privātās kolekcijas, kas stāsta par laika periodu 20. gs. sākumā. Siguldas muižas "koka māja" uzskatāma par vecāko šobrīd zināmo koka dzīvojamo ēku pilsētā, tās celtniecības pirmsākumi meklējami 18.gs. beigās.

Uz tikšanos muzikālajā Siguldā!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV