Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Projekta "Rīga-2014" akcijā "Pilsēta-orķestris" rīdzinieki rībinās bungas

Elīna Dambekalne, 13.08.2010. 10:40

21.augustā Rīgas svētku laikā pagājušā gadā aizsāktā rīdzinieku akcija "Pilsēta-orķestris", kas kulmināciju sasniegs Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014.gada programmā, šogad visus svētku viesus aicinās rībināt bungas. Tautas dziesmas "Rīga dimd!" ritmu lielajam pilsētnieku orķestrim uzturēt palīdzēs Intars Busulis, Nils Īle ar citiem perkusiju meistariem, apvienoto pilsētnieku un kora "Balsis" orķestri diriģēs Ints Teterovskis.

Lai orķestris rībinātu īpaši braši, uz Rīgu meistarklasē ir uzaicināta bundzinieku orķestris "Trumm-it" no Tallinas - 2011.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas (www.tallinn2011.ee), kas apvieno lielus un mazus profesionālus un amatieru bundziniekus. Ap plkst.14.00 Tallinas bundzinieku grupa rādīs savu priekšnesumu Daugavas krastmalā uz Rīgas svētku skatuves, kā arī apmācīs rīdziniekus bungošanā.

Plkst.20.00 ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis ir aicināts ar savu aktīvu klātbūtni atbalstīt pasaulē interesantāko orķestri, līdzi ņemot ne tikai bungas, bet visu iespējamo, ko var rībināt, atgādinot bungu skaņas. Līdzi var ņemt arī dažādus sadzīves priekšmetus un netradicionālus instrumentus, kurus bungājot, plkst.20.14 visa Daugavas krastmala vienosies kopīgā priekšnesumā.

Plānots, ka līdz 2014.gadam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, akcija izvērtīsies par lielāko un neparastāko iedzīvotāju orķestri pasaulē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV