Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Aizvadīts Fontaine Festivāls 2010 „Love in Hell"

Aiga Leitholde, 17.08.2010. 12:53 | komentāri (1)

Aizvadītajā nedēļas nogalē no 13. līdz 14. augustam Liepājā notika piektais Fontaine Festival, kas piedzīvoja lielu apmeklētāju interesi. Viens no faktoriem noteikti bija lētā ieejas biļete (abas dienas tikai 5 LS). Šķiet, ka gada sākumā piedzīvotie traģiskie notikumi kluba leģendu apmeklētājiem ir padarījuši vēl saistošāku.
Aizvadīts Fontaine Festivāls 2010 „Love in Hell"

Galerijas:

Aktīvākā koncetu darbība norisinājās klubā „Fontaine Palace" un uz laukā esošās Gipsy Camp lielās skatuves. Fire Bārā cilvēki varēja patverties no burzmas, taču Prison Bārā vērot go-go meiteņu priekšnesumus. Sākotnējā festivāla programmā bija ieviestas izmaiņas, kas mūziķu cienītājiem sagādāja attapības pārbaudi, lai orientētos koncerta plānojumā. Piektdienas Gipsy Camp skatuvi atklāja liepājnieki „Willow Farrm", spēlēdami liriski roķīgas dziesmas latviešu valodā. Aiz viņiem skatuvi tricināja „Tā Tā Tā", kas sava koncerta dinamiku audzēja pakāpeniski, kļūstot arvien intensīvāki, enerģiskāki, sev līdzīgus padarot arī klausītājus. Tajā pašā laikā uz Fontaine Palace karstās skatuves uzstājās kaimiņu lietuviešu „AC / DC Tribute". Koncertu vērojot no zāles beigām, nedaudz piemiedzot acis, lai mūziķu silueti kļūtu tikai aptuveni, vēlamais AC/DC efekts tika sasniegts. Klausītājiem patika, un viņi bija lieli līdzi dziedātāji!

Somu regeja apvienība „The Capital Beats" savu klausītāju pulkā pārsvarā pulcēja meitenes, kas izjusti kustējās mūzikas līganajā ritmā. Somiem uz skatuves bija pievienojušās divas dejotājas, kas noskaņu spēja padarīt pievilcīgi pikantu, ka ik pa dziesmai uz skatuves uzrāpās arī kāda klausītāja no pirmajām rindām. Arī aicinājums, parādīt vairāk miesas, sasniedza daudz dzirdīgas ausis – topiņi tika novilkti. „The Capital Beats" visnotaļ atrādīja, kā mūzikā būt par „ladys man". Pa ceļam uz lielo skatuvi, iegriežoties „Fire Bar", varēja paspēt uz Alis P koncertu. Gundars Ruļļis šoreiz uzstājās kopā ar grupu „Mona De Bo". Mūziķa dziesmas, izpildītas uz elektriskām, raudošām ģitārām, kas tika pakļautas mirkļa iedvesmas improvizācijas iegribām, skanēja pēc īstena blūzroka. Jautrību sagādāja pēkšņā un intensīvā lietusgāze, kas izveidoja milzīgu un dziļu peļķi tieši pie ieejas Fontaine Palace. Tās sķērsošana tika veikta basām kājām, aktīvākās festivāla apmeklētājas jau bija pārģērbušās peldkostīmos un peļķi izmantoja ūdenspriekiem. Piektdienas programmu agri no rīta noslēdza industriālā grupa „Golden Shower", kas apdullinoša elektorinkas ritma pulsācijās klātesošos iepazīstināja ar faķīru cienīgiem izturības uzdevumiem.

Sestdien Fontaine Palace skatuvi atklāja konkursa Flashlight uzvarētāji „Black Apple Market", kas sākotnēji spēlēja pāris desmit interesentiem, bet līdz koncerta beigām zāli bija acīmredzami piepildījuši. Jaunā grupa izcēlās ar dabiskumu, kas patiesi atdevās savam galvenajam uzdevumam – spēlēt. Dziesmu secība, kaut arī starp tām bija dažāda garuma tehniska rakstura pauzes un stilistiskās pārejas, nezaudēja nepārtrauktības efektu. Pāri visam mūziķu lielā atdeve , kas pēc festivāla noteikti viņiem būs atnesusi daudzus jaunus klausītājus.

Francūžu trio „Electric Suicide Club" spēlēja atraktīvu garāžas roku, meklēdami tuvāku kontaktu ar klausītājiem, noleca no skatuves, līdzi ņemot arī savu mikrofonu. Galu galā puiši spēlēja lēkājošo atbalstītāju izveidotā apļa viducī. Uz kluba skatuves klātesošo satricināja „SIA Radikal" priekšnesums. Telpas bija sasilušas saunas cienīgā temperatūrā, attaisnojot „Love in hell" - šī gada festivāla devīzi. Grupa „SIA Radikal" ir zinoši ne vien spēcīga thrash muzikālajās formulās, bet arī zina, kā savā labā pielietot teksta materiālu. Tā bāze ir lokāli sociālas tēmas, kuras ir zināmas jebkuram. Un katram būs par tām viedoklis, bet viedokļi mēdz „rīvēties", un tad rodas metāls!

Arī festivāla galvenie mākslinieki ir lieliski metāla iemauktu kaldinātāji - „Skyforger" koncerts sastāvēja no 12 dziesmām, puse no jaunākā albuma „Kurbads". Šoreiz vislabāk tika uzņemtas vecās dziesmas kā „Tīreļa Purvā", arī tautasdziesma „Migla Rasa". Varēja novērot, ka daudziem klausītājiem šis bija pirmais „Skyforger" koncerts, tāpēc pūlī „satiksme" nemitējās ne uz mirkli. Koncerts aizritēja ļoti ātri, nedaudz iztrūka dziesmu ievadi, kurus mūziķi stāsta mutiski. Karstumam bija piemēroti mūziķu tērpi – ādas vestes bija nomainītas pret melnu smalkvilnas kreklu, vien aproces joprojām bija no rūpīgi izgrebtas ādas.

Sestdienas programmu noslēdza grupa „Rebel Riot". Grupas mūziķi, kas iepriekš bija izlēkājušies pie citām grupām, enerģiju agrajā rīta stundā bija godam sataupījuši. Komunicējot ar tuvāk esošajiem klausītājiem, laistoties ar ūdeni un spēlējot gan savas atpazīstamākās dziesmas kā „Nestāvi man ceļā" un arī kādu kaverversiju no grupas „Anthrax" repertuāra, „Rebel Riot" šķita viena laimīga grupa. Fontaine Palace skatuvei piemīt milzīga maģija – to jums apliecinās daudzi.

Zinu cilvēkus, kuri ir izteikuši vēlmi vecumdienās pārcelties uz dzīvi Liepājā. Viņi joprojām ir rīdzinieki, bet Fontaine uzkavējās pēc iespējas ilgāk. Tā svētdienas pēcpusdienā Gipsy Camp ballīte turpinājās ar saulainu jam session, piedaloties „Rebel Riot", „SIA Radikal" mūziķiem un arī pašam namatēvam Luijam Fonteinam. Sesija notiekti noslēdzās saulei rietot, lai vēl paspētu atgriezties Rīgā. Tomēr 200 kilometri vērā ņemams ceļa gabaliņš.

Foto: Indra Kļaviņa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV