Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas Universitātes koris „Juventus" uzņem dalībniekus

Latvijas Universitātes Preses centrs, 23.08.2010. 15:14

Latvijas Universitātes jauktais koris „Juventus" visus dziedāt gribētājus aicina ierasties uz noklausīšanos 7. un 8.septembrī no plkst. 18.00 Rīgā, Raiņa bulv. 19, Lielajā aulā.

Korī dzied ne tikai Latvijas Universitātes studenti, bet arī citi kora mūzikas mīļotāji. Mēģinājumi notiek pirmdienās un ceturtdienās plkst. 18.15 – 21.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Raiņa bulv. 19.

Koris „Juventus" jau gadu desmitiem nes atpazīstamības zīmi kā viens no mākslinieciski spēcīgākajiem koriem Latvijā. Tas darbojas jau 90.gadu un šā gada 30.oktobrī svinēs savu apaļo jubileju.

Nosaukums „Juventus" tulkojumā no latīņu valodas nozīmē „jaunība".

Koris – tā ir arī iespēja neiztrūkstoši jautrā sabiedrībā apceļot dzimto zemi un nest latviešu kormūzikas slavu plašajā pasaulē. „Juventus" daudzkārt guvis godalgotas vietas konkursos ārzemēs un Dziesmu svētku finālskatēs Latvijā:
• 4.vieta E.Grīga starptautiskajā koru konkursā Bergenā, Norvēģijā, 2007. gadā;
• 3.vieta Rīgas koru skatē 2006.gadā;
• Speciālbalva par mūsdienu komponista skaņdarba labāko izpildījumu starptautiskajā koru konkursā Korkā, Īrijā, 2006.gadā u.c.

Koris piedalās arī Baltijas studentu dziesmu svētkos „Gaudeamus". Tuvākie 2011.gada vasarā notiks Viļņā.

„Juventus" 2009.gadā ierakstījis kompaktdiskus: Šeina Vudborna „Roravas mesa" un Rolfa Rudina „Rekviēms" kopā ar Latvijas Universitātes pūtēju orķestri.

Kopš 2009.gada oktobra kora priekšgalā ir mākslinieciskais vadītājs Jānis Petrovskis, profesionāls diriģents ar muzikālo pieredzi Latvijas Radio korī u.c.

Papildu informācija par kori: http://www.juventus.lv/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV