Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas Radio koris dosies uz festivāliem Austrijā un Itālijā

Inga Žilinska, 06.09.2010. 16:33

No 7. līdz 12. septembrim Latvijas Radio kora balsis skanēs divos jaunās mūzikas festivālos Tirolē: "Klangspuren" Austrijā un "Transart" Itālijā. Tie ir nozīmīgākie mūsdienu mūzikas forumi Austrijas dienvidu un Itālijas ziemeļu reģionā, abos festivālos Latvijas Radio koris uzstājies jau vairākkārt.
Latvijas Radio koris dosies uz festivāliem Austrijā un Itālijā

Septiņpadsmitais "Klangspuren" festivāls, kas šogad veltīts krievu jaunajai mūzikai, notiks no 9. līdz 26 septembrim, un Latvijas Radio koris tajā sniegs divus koncertus: 9. septembrī korim būs gods atklāt festivālu. Kopā ar pazīstamo austriešu jaunās mūzikas ansambli "Windkraft" Latvijas Radio koris pirmatskaņos krievu komponista Sergeja Ņevska (Sergei Newski) kameroperu "Francisks", ko diriģēs Ķelnē dzimušais mūsdienu mūzikas interprets, diriģents Johanness Kalicke (Johannes Kalitzke).

Savukārt 11. septembrī Franciskāņu klostera zālē Latvijas Radio koris uzstāsies kopā ar 20. gadsimta avangardistu – dzīvo leģendu – šveiciešu obojistu, komponistu un diriģentu Heincu Holligeru. Viņa vadībā izskanēs meistara autorkoncerts, kurā Radio koris piedalīsies apjomīgā un muzikāli sarežģītā Holligera kormūzikas opusa – "Skardanelli cikls" (Scardanelli-Zyklus) atskaņojumā. Koncertā muzicēs arī flautists Fēliks Rengli (Felix Renggli) un Starptautiskais modernās akadēmijas ansamblis (International Ensemble Modern Academy).

10. septembrī Latvijas Radio koris viesosies Itālijas pilsētā Bolzano, kur sniegs koncertu jaunās mūzikas festivālā "Transart10". Koncerta programmā krievu komponista Sergeja Ņevska kameropera "Francisks", kā arī itāļu komponista Fēliksa Reša (Felix Resch) opuss „Horizontale Verschiebungen". Festivāls "Transart10" šogad risinās no 8. septembra līdz 9. oktobrim, un tajā būs redzams, dzirdams un baudāms jaunākais, kas tapis mūzikā, literatūrā, kino un dejā.

Visas Radio kora komandējuma izmaksas sedz Austrijas un Itālijas festivālu rīkotāji.

Vairāk informācijas
Latvijas Radio kora mājas lapā: http://www.radiokoris.lv

kā arī:
http://www.klangspuren.at
http://www.transart.it

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV