Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Iznācis Fila Kolinsa atgriešanās albums "Going Back"

Jānis Penka, 10.09.2010. 15:52

Ar soulmūzikas klasikas albumu "Going Back" uz mūzikas skatuves atgriezies dziedātājs Fils Kolinss, kas no 10.septembra pieejams arī Latvijā. Albumu mūziķis velta saviem pusaudžu gadu elkiem un priecājas, ka ierakstā piedalīties piekrituši leģendārie "The Funk Brothers".
Iznācis Fila Kolinsa atgriešanās albums "Going Back"

Fils Kolinss savas 30 gadus ilgās solo karjeras laikā izpildījis tādas popularitāti iemantojušas kaverversijas kā "You Can't Hurry Love", "A Groovy Kind Of Love" un "True Colours", bet tagad pirmo reizi viņš visu albumu veltījis citu komponistu skaņdarbiem, godinot savus pusaudžu gadu elkus – Dastiju Springfīldi, Fila Spektora producēto meiteņu grupu "The Ronettes" un Čikāgas kolektīvu "The Impressions".

"Tam nevajadzētu būt pārsteigumam, ka beidzot izdodu savu mīļāko dziesmu albumu – šīs dziesmas veidoja manu pusaudžu gadu ikdienu, kad Londonas klubā "Marquee" tās klausījos grupu "The Who" un "The Action" izpildījumā," atceras Fils Kolinss. "Mans mērķis nebija radīt ko jaunu, bet drīzāk mēģināt atjaunot sajūtas, kādas bija, pirmoreiz klausoties šīs lieliskās dziesmas."

Kā atzīst "Motown" autoru kolektīva "Holland–Dozier–Holland" dalībnieks Lamont Dozier, šīs ēras kaverversiju ierakstīšana ir ļoti riskanta, taču Fils Kolinss pārspējis visas cerības.

Albumā piedalās arī leģendārie Detroitas studijas "Motown" mūziķi "The Funk Brothers" – basģitārists Bobs Babits un ģitāristi Edijs Villis un Rejs Monette. "Dziesmas "Heatwave" ieraksta laikā, spēlējot kopā ar šiem fanka pionieriem, mani burtiski pārņēma svētlaime!" atklāj Kolinss.

Fila Kolinsa iepriekšējais albums "Testify" iznāca pirms astoņiem gadiem. Pēdējos gados viņš veselības problēmu dēļ bijis spiests ierobežot savas muzikālās aktivitātes – mūziķis ar vienu ausi ir vājdzirdīgs un roku nervu bojājumu dēļ jaunā albuma sitamo instrumentu partijas viņš bija spiests spēlēt, piesaitējot bungu vālītes pie rokām.

Kolinss atzīst, ka tagad var daudz vairāk pievērsties ģimenes dzīvei: "Es izbaudu lietas, ko lielākā daļa uztver par pašsaprotamām – piemēram, vedu savus 9 un 5 gadus vecos dēlus uz skolu un futbolu." Dziedātājam ir arī citi hobiji – savas Šveices mājas pagrabā viņš ierīkojis dzelzceļa modeļus, bet vairākas reizes gadā dodas uz Sanantonio, Teksasā, kur meklē senlietas savai Alamo kolekcijai. "Mani dēli ir pārliecināti, ka iepriekšējā dzīvē esmu piedalījies Alamo kaujā," smejas Kolins.

Fila Kolinsa muzikālā karjera ilgst jau četras dekādes, viņš pārdevis 100 miljonu solo ierakstu un 150 miljonus grupas "Genesis" albumu, saņēmis 8 "Grammy" balvas, Oskaru un Zelta globusu. Pieci no viņa solo albumiem sasnieguši numur 1 pozīciju Lielbritānijā. Šī gada jūnijā Fils Kolinss saņēma prestižo Mersera balvu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV