Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā notiks vērienīgs kongress veltīts autortiesību tēmai

Inese Saulāja, 10.09.2010. 16:55

16. septembrī Latvijā viesosies aptuveni 100 delegātu no vairākām Eiropas valstīm, Lielbritānijas, Krievijas un Skandināvijas, lai kopīgi risinātu jautājumus, kas veltīti autortiesībām un ar to saistītām tēmām. Visi problēmjautājumi tiks skatīti no mūzikas izdevēju skatu punkta.
Rīgā notiks vērienīgs kongress veltīts autortiesību tēmai

Konference ar nosaukumu CEEMPC (Central and Eastern Europe Music Publishers Congress) notiek jau vairākus gadus. Katru gadu par norises vietu tiek izvēlēta cita valsts. Pēc iepriekšējā gadā izrādītās iniciatīvas kongress notiek Latvijā, tā rīkotāji ir Izdevniecība MicRec kopā ar ICMP (The International Confederation of Music Publishers).

Konferences dalībnieki ir Internacionālās Mūzikas Izdevēju Konfederācijas vadītāji, pārstāvji no tādām izdevniecībām kā EMI Music Publishing, Universal Music Publishing, Warner/ Cahppell, Sony BMG, kā arī dažādu valstu autortiesību organizāciju vadītāji. Daudzi no dalībniekiem ir veltījuši lielu daļu savas dzīves mūzikas legālās vides sakārtošanai, viņu pieredze un zināšanas starptautiski jau ir novērtētas ļoti augstu.

Kongresa laikā tiks apskatītas sekojošas tēmas: Skandināvu autortiesību atlīdzības iekasēšanas paraug modelis, pretpirātisma preventīvie pasākumi reģionā, autortiesību pastāvēšana digitālajā ērā un vēl vairāki jautājumi par un ap mūzikas autoru darbu legālu izmantošanu.

Kongresu atklās Latvijas Kultūras ministrs Ints Dālderis.

Vairāk par ICMP - http://www.icmp-ciem.org
Izdevniecība MicRec – www.micrecmusic.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV