Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" debitē Montrē festivālā

Ieva Vītiņa, 13.09.2010. 13:07

Svētdien, 12. septembrī, ilgstošu stāvovāciju pavadībā Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" debitēja Montrē Klasiskās mūzikas festivālā (Šveice) kā viens no izpildītājiem Arnolda Šēnberga „Gurres dziesmu" iestudējumā, ko diriģēja Davids Zinmans (ASV).

Ar šo pašu programmu koris atkārtoti viesosies 14. Septembrī Lucernas festivālā.

„Gurres dziesmas" pieder pie Arnoda Šēnberga agrīnās daiļrades veikumiem, kas stilistiski pieskaitāms vācu vēlīnā romantisma periodam. Darba pamatā izmantotas poēmas par viduslaiku leģendām teiksmainajā Gurres pilī Dānijā. „Gurres dziesmu" atskaņojumā piedalās ļoti liels mūziķu sastāvs – paplašināts simfoniskais orķestris, trīs vīru kori, jauktais koris, pieci solisti un teicējs.

Plašāka informācija par koncertu un tā māksliniekiem pieejama www.septmus.ch

VAK „Latvija" direktors Māris Ošlejs informē, ka turpinot ieinteresēt ASV producentus ar kora mākslinieciskajām iespējām, mūziķiem jau atrodoties Šveicē, tika saņemts apstiprinājums kora „Latvija" koncertam „Credo" Linkolna centra rīkotajā White Light festivālā Ņujorkā. Šis būs jau trešais koncerts, ko koris „Latvija" sniegs šajā festivālā.

„Credo" ir programma, kas veidota sadarbībā ar slavenās islandiešu grupas „Sigur Ros" mūziķiem, Hiljarda ansambli un „Wordless Music Orchestra". Koncertā skanēs gan oriģināldarbu pirmatskaņojumi, gan dziesmas no „Sigur Ros" solista Jona Tora Birgisona jeb Jonsi un viņa partnera Aleksa Somersa albuma „Riceboy Sleeps"

Šī programma ir nākamais solis kora darbībā, kas skar 'neakadēmisko' žanru. Līdz šim jau bijusi sekmīga sadarbība ar Berlīnes filharmoniķiem un Seru Saimonu Ratlu, ierakstot mūziku filmai „Parfīms", sadarbībā ar Kristjanu Jervi un „Absolute Ensemble" atskaņojot Džo Zavinula darbus, un franču džezmeņiem brāļiem Belmondo.

White Light festivālā piedalīsies arī tādi mākslinieki kā Meredita Monka un „Anthony and the Johnsons". Plašāka informācija par šo notikumu pieejama www.whitelightfestival.org

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV