Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Ingus Ulmanis ar "Brīnumskapi" atdos parādu bērnu mūzikai

Katrīna Liepiņa, 14.09.2010. 09:13

"Mēs, pieaugušie, tostarp mūziķi, nereti attiecamies pret bērniem nenopietni un infantilā līmenī, aizmirstot, ka bērni ir tuvāk patiesībai un nav tā aizmaldījušies kā mēs, pieaugušie! Jo viss, ko cilvēks dara savas dzīves laikā, ir mēģinājums atgriezties pie tās vienkāršās patiesības, ko zina bērns! Mēģināsim bērnus ne tikai pamācīt, bet arī mācīties no bērniem!" savu jaunās bērnu mūzikas, dejas un dzejas programmas "Brīnumskapis" attīstības vīziju ieskicē tās radošais tēvs Ingus Ulmanis.
Ingus Ulmanis ar "Brīnumskapi" atdos parādu bērnu mūzikai

Kas tad īsti ir "Brīnumskapis"? Skaidro "Brīnumskapja" iemītniece Baiba Vanaga: "Pasaulē ir daudz skapju – lieli skapji un mazi skapji, sienas skapji un virtuves skapīši, drēbju skapji un ledusskapji. Ir jauni, smuki skapji, ko pārdod veikalos, un arī ķirmju sagrauzti skapji vecās pamestās mājās. Bet ir arī pavisam neparasti skapji, ko sauc par Brīnumskapjiem! Protams, ir ļoti svarīgi, kuru Brīnumskapja plauktu tu atvērsi. Dievs pasarg', ja nokļūsti deju skolotājas Kodes rokās, - tad jau labāk paciemoties pie māsiņām Puteklītēm vai sēdēt vienā skolas solā ar Kaķīti Laķīti. Bet vispār esiet gatavi dziedāt, dejot, pārģērbties, nogrimēties... un nedomājiet, ka tas ir tikai joks."

„Brīnumskapja" komandā Ingus Ulmanis (mūzikas producents, dziedātājs un komponists) apvienojis nopietnus un pieredzes bagātus spēkus – te ir Andris Sējāns (grupas "Cosmos" dalībnieks, komponists un mūzikas aranžētājs), Baiba Vanaga (TV šovu "Dziedošās ģimenes", "O!Kartes akadēmija", "Zvaigžņu lietus" vokālais pedagogs un meistarklašu vadītāja), Aigars Voitišķis (komponists, ģitārists), Pēters Brūveris (dzejnieks, Klāva Elsberga prēmijas, Baltijas Asamblejas balvas, labākā bērnu dzejnieka balvu ieguvējs), Kristīne Jurjāne (māksliniece, daudzu teātru, operu un TV raidījumu galvenā māksliniece) un Anrijs Grinbergs (mūziķis, mūzikas aranžētājs).

Pie projekta muzikālā materiāla Aigars Voitišķis strādājis turpat veselu gadu, tātad pietiekami nopietnu laika posmu. Dziesmu tekstu autors ir Pēters Brūveris. Mūzikas albums klajā tiks laists vēl šoruden - decembrī Spīķeru koncertzālē tiek plānota "Brīnumskapja" 10 koncertu sērija. Savukārt 18. septembrī plkst. 14.00 t/c "Domina" bērnu dienu pasākuma "Kidding" ietvaros "Brīnumskapja" mūziķi pirmoreiz uzstāsies plašākai publikai!

Teju katru mēnesi viena nedēļas nogale tirdzniecības centrā "Domina" tiek veltīta bērniem. Šajā laikā tiek īstenots "Kidding" jeb bērnu dienas, un aptuveni četru līdz deviņu gadu veciem bērniem tiek piedāvātas izklaidējošas, izzinošas un radošas aktivitātes. Šomēnes "Kidding" tirdzniecības centrā "Domina" norisināsies 18. un 19. septembrī. Abas dienas bērni varēs piedalīties arī "Dominas" veikalu papildus sagatavotajās aktivitātēs, savukārt vecāki - līdzdarboties kopā ar savām atvasēm vai, atstājot tās nodarbību vadītāju uzraudzībā, iepirkties tirdzniecības centra veikalos.

Savukārt "Platforma.lv" tikai "Kidding" dienu ietvaros t/c "Domina" "Platforma.lv" stendā piedāvās bērnu pasaku CD par īpašām – noliktavas cenām!

Tiekamies jau 18. septembrī "Brīnumskapī" tirdzniecības centrā "Domina"!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV