Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgas Biznesa skolas jauktais koris uzņem jaunus dalībniekus

Rīgas Biznesa skolas jauktais koris, 20.09.2010. 11:50

Uzsākot jauno 2010./2011. gada koncertsezonu, diriģenti Gints Ceplenieks un Margarita Dudčaka aicina visus dziedāt gribētājus pieteikties dalībai Rīgas Biznesa skolas jauktajā korī. Noklausīšanās notiks otrdien 21.septembrī pulksten 18:00 Rīgas Biznesa skolas telpās Rīgā, Skolas ielā 11. Papildus variet ar mums sazināties, izmantojot e-pastu: rbschoir@rbs.lv.

Rīgas Biznesa skolas koris apvieno draugu grupu, no kuriem daudzi ikdienā nodarbojas ar uzņēmējdarbību. Lielākā daļa koristu ir Rīgas Biznesa skolas absolventi - vidējā un augstākā līmeņa vadītāji. Esam ne vien veiksmīgi biznesa cilvēki, bet arī radoši un kora dziesmu mīloši dziedātāji.

Šī būs kora ceturtā pastāvēšanas sezona. Savā pirmajā darbības gadā Rīgas Biznesa skolas koris ieguva tiesības piedalīties XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu svētkos 2008. gadā un tika novērtēts kā viens no labākajiem jaundibinātajiem koriem. Tāpat esam piedalījušies XIII Latviešu Dziesmu Svētkos Kanadā 2009.gadā. Koris aktīvi iesaistās Likteņdārza projektā un ir viens no iniciātoriem Likteņdārza kordziedāšanas svētkiem, kuri notika 2010. gada 28.augustā. Esam piedalījušies arī vairākos lielformāta projektos: klasiskās kora mūzikas koncertā Rīgas Sv.Pētera baznīcā kopā ar kamerkori "Ave sol", koncertā "Mocarts un Berliozs" Rīgas Doma baznīcā kopā ar pūtēju orķestri "Rīga". Mēs labprāt koncertējam visā Latvijā kopā ar mūsu draugu koriem, 2011. gadā plānojam doties kādā tālākā koncertturnejā.

Rīgas Biznesa skolas koris - tā ir iespēja ne tikai regulāri tikties ar labiem draugiem, bet arī iegūt nopietnu vokālo izglītību. Koris Ginta Ceplenieka vadībā pastāvīgi strādā, lai tā skanējums kļūtu mākslinieciski augstvērtīgāks, niansētāks, pilnveidotos ansambļa izjūta, dažādotos mūzikas žanri. Kora repertuārā šobrīd ir gan spēcīgi mūsdienu latviešu komponistu darbi, gan smalki niansētas garīgās dziesmas, gan savu vērtību jau pierādījušās latviešu tautasdziesmu apdares koriem, gan pasaules komponistu darbi, kuri gan iedvesmo, gan paver jaunu smalkāku pasaules redzējumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV