Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Latvijā pieejams Gidona Krēmera jaunais albums "De Profundis"

Armands Rušenieks, 20.09.2010. 13:13

No piektdienas, 17.septembra, Latvijā pieejams amerikāņu mūzikas izdevniecības "Nonesuch Records" apgādā izdotais pasaulslavenā latviešu vijolnieka, "Grammy" balvas laureāta Gidona Krēmera un kamerorķestra "Kremerata Baltica" jaunais albums "De Profundis".
Latvijā pieejams Gidona Krēmera jaunais albums "De Profundis"

Albumā ietverti 12 skaņdarbi, kurus divu gadsimtu ilgā laikposmā radījuši tādi komponisti kā Jans Sibeliuss, Arvo Perts, Roberts Šūmanis, Maikls Naimens, Francis Šūberts, Stevans Kovāčs Tikmaijers, Dmitrijs Šostakovičs, Ļera Averbaha, Alfrēds Šnitke, Astors Pjacolla un Raminta Šerkšņīte, kura ir albuma titulkompozīcijas autore. Albumā iekļauts arī latviešu komponista Georga Pelēča skaņdarbs "Plaukstošs jasmīns".

"Šajā albumā dzirdamo komponistu garīgais vēstījums uzrunā un ļauj atklāt klausītāju dziļākās emocijas. Katrs no 12 skaņdarbiem sūta klausītājiem savu vēstījumu. Vēstījumu, ko es un mani kolēģi no "Kremerata Baltica" esam centušies izgaismot," skaidro Krēmers.

Albumu "De Profundis" Gidons Krēmers velta visiem tiem, kuri atsakās klusēt, īpaši – Mihailam Hodorkovskim, kurš bija uzskatāms par demokrātisku pārmaiņu simbolu Krievijā, bet pašlaik turpina izciest cietumsodu Sibīrijā par apšaubāmām apsūdzībām. Arī slavenais igauņu komponists Arvo Perts, kurš šogad atzīmē 75 gadu jubileju, savu 4.simfoniju "Los Angeles" veltīja Hodorkovskim.

Kamerorķestri "Kremerata Baltica" Gidons Krēmers izveidoja 1996.gadā, apvienojot jaunos mūziķus no trim Baltijas valstīm. Krēmers orķestri raksturo kā "atvērtu muzikālu demokrātiju". Līdz šim Gidons Krēmers un "Kremerata Baltica" izdevniecības "Nonesuch Records" apgādā izdevuši sešus albumus: "Mozart: The Complete Violin Concertos" (2009), "The Russian Seasons" (2003), "Happy Birthday" (2003), "Enescu" (2002), "After Mozart" (2001), "Silencio" (2000) un "Eight Seasons" (2000).

18.septembrī Austrijā Gidons Krēmers un "Kremerata Baltica" atklāja koncertu turneju, kuras ietvaros mūziķi viesosies arī Itālijā, Šveicē, Vācijā un ASV.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV