Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" debitē Ķelnes Filharmonijā

Ieva Vītiņa, 22.09.2010. 10:52

Pateicoties uzsāktajai sadarbībai ar Vācijas Rietumu Radio un Televīzijas apvienību (WDR), koris „Latvija" kopā ar WDR radio simfonisko orķestri debitēs Ķelnes Filharmonijas zālē. Koncerts notiks 23. septembrī, un tas ir nozīmīgs gan korim, gan WDR radio simfoniskajam orķestrim, jo ar šo koncertprogrammu ciklā „Simfoniskās leģendas" darbu kā orķestra mākslinieciskais vadītājs uzsāk Niklass Villens (Nichlas Willen, Zviedrija).

VAK „Latvija" direktors Māris Ošlejs stāsta: „Paralēli darbam pie šīs koncertprogrammas visu nedēļu norisinās sarunas, lai koris atgrieztos Ķelnē nākamgad, jo ir saņemts piedāvājums uz mūsu kolektīva bāzes veidot 200 cilvēku kori G. Mālera 8. simfonijas atskaņojumam 2011. gada septembrī"

Klausītājiem Latvijā būs iespējams vērot „Simfonisko leģendu" koncerta tiešraidi internetā. http://www.symphoniclegends.com/

Koncerta sākums 23. Septembrī plkst. 20:00 pēc Vācijas laika (21:00 pēc Latvijas laika). Biļetes uz koncertu ir izpārdotas.

Turpinot rudens sezonas starptautisko koncerttrneju, koris pēc Ķelnes gatavojos koncertiem Dublinā, Hamburgā un Maskavā (12. – 30. oktobris). Plašāka informācija par kora koncertiem un to programmu pieejama mājas lapā www.koris.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV