Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas Radio koris koncertēs Venēcijas Biennālē un Strasbūras festivālā "Musica"

Inga Žilinska, 28.09.2010. 09:32

Latvijas Radio koris septembra noslēgumā sniegs koncertu Starptautiskajā laikmetīgās mūzikas festivālā Venēcijas biennālē un oktobra sākumā Latvijas Radio kora grupa uzstāsies Strasbūras jaunās mūzikas festivālā "Musica".
Latvijas Radio koris koncertēs Venēcijas Biennālē un Strasbūras festivālā "Musica"

Ar prieku ziņojam, ka līdzās filmu un mākslas biennālei, latvieši iekarojuši arī Venēcijas biennāles mūzikas lauciņu! 29. septembrī 54. Venēcijas mūzikas biennālē krāšņajā „Teatro Malibran" Latvijas Radio koris un diriģents Kaspars Putniņš klausītājiem sniegs koncertprogrammu, kurā skanēs mūsdienu kormūzika tās daudzveidībā: no 20. gadsimta avangardistu Mortona Feldmana un Ģērģa Ligeti, igauņu sakrālā minimālista Arvo Perta un franču mūzikas gleznotāja Olivjē Mesiāna skaņdarbiem, līdz latviešu mūzikai – Santas Ratnieces smalki austajam skaņu audumam trauslajā "horo horo hata hata".

Venēcijas biennāle jau no tās dibināšanas 1895. gadā ir viena no pasaulē nozīmīgākajām mākslu satikšanās vietām. Tā aptver plašu mākslas notikumu kopumu, prezentējot jaunāko kino, laikmetīgajā dejā, vizuālajā mākslā un laikmetīgajā mūzikā.

Pēc dalības Venēcijas biennālē, Latvijas Radio kora grupa dosies uz Strasbūru, kur atkārtoti uzaicināta koncertēt Francijas jaunās mūzikas festivālā "Musica". Radio kora grupa piedalīsies koncertciklā "Rencontre autour de Iannis Xenakis" ("Sarunas par Ksenaki"), un tā ietvaros sniegs divus koncertus: 2. oktobrī atskaņojot grieķu izcelsmes franču skaņu arhitekta Janna Ksenaka kompozīciju 12 balsīm "Nuits" ("Naktis") Kaspara Putniņa vadībā un apjomīgo opusu "Cendrées" ("Izplēnējis"), ko diriģēs šveiciešu komponists un diriģents Mikels Tabačniks (Michel Tabachnik).

Vairāk informācijas
www.radiokoris.lv
http://www.festivalmusica.org/edito
http://www.labiennale.org/en/music/festival/

Visas Latvijas Radio kora komandējuma izmaksas sedz festivāla rīkotāj valsts.

Sekojiet Latvijas Radio korim Twitter: http://twitter.com/radiokoris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV