Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Ēriks Kleptons atgriežas ar albumu "Clapton"

Armands Rušenieks, 06.10.2010. 11:57

No oktobra sākuma Latvijā pieejams Ērika Kleptona jaunākais albums "Clapton", kas izdots mūzikas izdevniecības "Warner Bros." apgādā. Albums iznācis pēc piecu gadus ilga pārtraukuma un ir Kleptona 19. solo albums.
Ēriks Kleptons atgriežas ar albumu "Clapton"

Albumu līdzproducējis ģitārists un Kleptona ilggadējs sadarbības partneris Doils Bremhols II (Doyle Bramhall II). Albumā dzirdams leģendārais mūziķis Dž.Dž. Keils (JJ Cale), bundzinieks Džims Keltners (Jim Keltner), basģitārists Villijs Vīks (Willie Weeks), taustiņinstrumentālists Volts Ričmonds (Walt Richmond).

Par sadarbību ar Dž.Dž. Keilu Kleptons saka: "Ar Džonu iepriekš jau strādāju pie mūsu kopīgā albuma "The Road to Escondido", bet nekad nebiju īsti apmierināts ar paveikto, jo biju vēlējies, lai tas skanētu kā viņa vecie ieraksti – ļoti vienkārši un atturīgi. Lai arī Džons ir jau pensijā, man ar lielām pūlēm izdevās pierunāt viņu ierakstīt vēl dažas dziesmas. Tas man tiešām bija liels pagodinājums un ar rezultātu šoreiz esmu ļoti apmierināts. Tas man pašam ir liels pārsteigums, albums izdevies citādāks un, jāatzīst, arī labāks, nekā sākotnēji iecerēts."

Kā viesmūziķi albumā piedalās: Stīvs Vinvuds (Steve Winwood), Vintons Marsalis (Wynton Marsalis), Šerila Krova (Sheryl Crow), Alens Tusons (Allen Toussain), Dereks Traks (Derek Trucks) un Trombone Shorty.

Albumā dzirdami gan gadsimtiem veci pūtēju orķestru skaņdarbi, gan mazāk zināmas kantrī blūza dziesmas un jaunas oriģinālkompozīcijas. Pēc mūzikas kritiķu domām Kleptonam izdevies gandrīz neiespējamais – vienā albumā apvienot tādas kompozīcijas kā Teksasas blūzmeņa Little Son Jackson dziesmu "Traveling Alone", Dž.Dž. Keila "River Runs Deep", Irvinga Berlina "How Deep is the Ocean" un džeza leģendas Feta Vollera dziesmas – "My Very Good Friend The Milkman" un "When Somebody Thinks You're Wonderful".

Savukārt, 9.novembrī DVD un Bluray formātā klajā nāks Ērika Kleptona 2010.gada ģitārmūzikas festivāla "Crossroads" ieraksts, kas filmēts 26.jūnijā Čikāgā. Četru stundu garajā ierakstā būs redzams pats festivāla saimnieks un tādi viesi kā "ZZ Top", Stīvs Vinvuds, B.B. Kings, Džefs Beks, Vins Džills, Šerila Krova, Badijs Gajs, Džons Meijers, Bils Murejs un citi.

Ēriks Kleptons ir vienīgais izpildītājs, kas ierakstīts Rokenrola Slavas zālē trīs reizes – kā solomākslinieks un grupu "Yardbirds" un "Cream" dalībnieks. Kopā mūziķis saņēmis 18 "Grammy" balvas. 1998.gadā viņš Antigvā izveidoja labdarības organizāciju "The Crossroads Centre", kas palīdz cilvēkiem ar atkarībām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV