Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Notiks II Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forums

Inga Bika, 07.10.2010. 18:01

No 16. līdz 17. oktobrim Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) notiks II Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forums, ko rīko Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra (NKMVA).
Notiks II Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forums

Pirmais Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forums, kurā piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku, notika 2009. gada oktobrī. Mūzikas speciālistiem bija iespēja piedalīties diriģēšanas un dažādu ansambļu meistarklasēs, apmeklēt pūtēju orķestru un ansambļu koncertus un izstādi.

Otrais Forums, saglabājot iepriekšējā gada norises, tā dalībniekiem piedāvās jaunas tēmas un radošas tikšanās ar mūzikas speciālistiem no Latvijas, un viesiem no ASV, Somijas, Nīderlandes, Lietuvas, Igaunijas.

15.oktobrī plkst. 19.00 Nacionālo Bruņoto spēku orķestra koncerts Sv. Jāņa baznīcā.

16. oktobrī plkst. 11.00 Lietuviešu un igauņu mūzikas koncerts un Foruma atklāšana JVLMA Lielajā zālē

Koncertā piedalīsies Jauniešu pūtēju orķestris Auseklītis (diriģenti Egidijs Ališausks (Lietuva), Otts Kasks (Igaunija), Haralds Bārzdiņš (Latvija)). Programmu veidojuši viesdiriģenti. Koncertā lietuviešu mūziku pārstāvēs Kazis Daugela, Tauras Adomavičus, bet igauņu - Rene Eespers, Priits Pajusaara, Adu Regi, Henn Rebane un Otts Kasks.

Plkst. 16.40 ansambļu koncerts JVLMA Ērģeļu zālē

Muzicēs Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas, Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas flautu ansamblis un dueti, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas flautu trio, mežragu kvartets, pūšaminstrumentu kvintets un Ventspils mūzikas vidusskolas metāla pūšaminstrumentu kvartets.

Plkst. 19.00 Latviešu mūzikas koncerts Latvijas Universitātes Lielajā aulā

Koncertā piedalīsies Latvijas Universitātes pūtēju orķestris (diriģenti Jānis Puriņš un Andris Vecumnieks). Tiks atskaņoti NKMVA 2010. gadā izdotie latviešu komponistu – Jura Karlsona, Riharda Zaļupes, Andra Riekstiņa, Evijas Vecumnieces jaundarbi pūtēju orķestrim, bet pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Anitras Tumševicas Missa Brevis pūtēju orķestrim un korim. Atskaņojumā piedalīsies arī jauktais koris Austrums, diriģents Ārijs Šķepasts un De Coro, diriģente Kristiāna Greitāne.

17. oktobrī plkst. 14.30 Ziemeļvalstu mūzikas koncerts un Foruma noslēgums JVLMA Lielajā zālē

Tajā piedalīsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt Esko Heikinena, Hugo Alfena, Jukas Vītasāri, Timo Forstrēma, Egila Hovlanda un Petera Etrupa Larsena skaņdarbus pūtēju orķestrim.

Abas Foruma dienas no plkst. 10.00 būs apskatāma mūzikas instrumentu izstāde, kurā būs iespēja redzēt pūtēju orķestru nošu ekspozīciju un Baltijas valstu mūzikas instrumentu veikalu piedāvājumu. Izstādē piedalīsies arī mūzikas instrumentu meistari no Latvijas un Lietuvas.

Foruma pasākumus bez maksas var apmeklēt ikviens interesents.

Informācija par Forumu: Astrīda Ķēniņa, tālr. 29453043 un www.nkmva.gov.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV