Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Eiropas jaunieši iesaistās nabadzības izskaušanā visā pasaulē

Anna Vilka, 11.10.2010. 13:02

Eiropas Komisija izsludina mūzikas konkursu Eiropas jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem, aicinot tos iesniegt dziesmas, kurās pausts atbalsts nabadzības izskaušanai pasaulē. Katram dalībniekam ir jārada oriģināla dziesma par vispārīgajiem attīstības tematiem, jo īpaši par astoņiem Tūkstošgades attīstības mērķiem. Uzvarētājiem, kurus izvēlēsies gan mājas lapas www.ifightpoverty.eu apmeklētāji, balsojot par sev tīkamajām dziesmām, gan žūrija, kuras sastāvā būs profesionāli mūziķi, būs iespēja ierakstīt savu dziesmu profesionālā ierakstu studijā, kā arī uzstāties Eiropas Attīstības dienās Briselē 2010.gada decembrī. Šis mūzikas konkurss ir daļa no nabadzības izskaušanas kampaņas, kas veltīta pusaudžu zināšanu vairošanai par ES darbību attīstības sadarbības jomā.

„Mūzika ir spēcīgs līdzeklis, lai vienotu visu vecumu un visu valstu iedzīvotājus nabadzības izskaušanai. Šis mūzikas konkurss ir viens no Komisijas centieniem iesaistīt jauno paaudzi un vairot zināšanas par to, cik svarīgi ir sasniegt Tūkstošgades attīstības mērķus. Es ar nepacietību gaidu skaņdarbus, kas radīti dažādos žanros – sākot no repa, hiphopa līdz pat smagajam rokam", uzsvēra Eiropas komisārs attīstības jautājumos Andris Piebalgs.

Ar sociālo mediju un mūzikas festivālu starpniecību ES dalībvalstu jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem tiek aicināti līdz 17.oktobrim interneta vietnē www.ifightpovery.eu iesniegt dziesmu par nabadzības izskaušanu. Dalībniekiem ir jāpauž atbalsts vienam no astoņiem Tūkstošgades attīstības mērķiem – izskaust galēju nabadzību un badu; nodrošināt pamatskolas izglītību visiem; veicināt dzimumu līdztiesību; samazināt bērnu mirstību; uzlabot māšu veselību; apkarot HIV/AIDS, malāriju un citas slimības; nodrošināt vides stabilitāti; izveidot globālu partnerību attīstības jomā. Balsošana par dziesmām notiks tiešsaistē līdz 2010.gada 17.oktobrim. Tiks noteikti divi uzvarētāji, kuru vārdus paziņos novembrī – viens tiks izvēlēts balsojumu rezultātā, otru izvēlēsies profesionāla žūrija. Uzvarētājiem būs iespēja ierakstīt savu dziesmu profesionālā studijā, kā arī uzstāties Eiropas Attīstības dienās Briselē 2010.gada decembrī.

Līdz Tūkstošgades mērķu sasniegšanai – 2015.gadam ir atlikuši vien pieci gadi, tādēļ ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns ir aicinājis pasaules valstu vadītājus piedalīties augstākā līmeņa sanāksmē Ņujorkā 2010.gada 20. – 22. septembrī, lai paātrinātu progresu Tūkstošgades attīstības mērķu sasniegšanā.

Papildu informāciju meklējiet:
Konkursa „Mūzika pret nabadzību" interneta vietne:
http://www.ifightpoverty.eu
Pievienojies mums Facebook lapā: I Fight Poverty.

Eiropas komisāra attīstības jautājumos Andra Piebalga interneta vietne:
http://ec.europa.eu/commision_2010-2014/piebalgs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV