Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Džeza vakars kopā ar „Riga Groove Electro” un Amber

Artūrs Bērziņš, 04.05.2007. 10:30 | komentāri (7)

Vakar, Mākslas darbinieku nams svētku priekšvakarā ļaudis aicināja ļauties džeza mūzikas valdzinājumam, ko sarūpēja „Riga Groove Electro” un Amber.
Džeza vakars kopā ar „Riga Groove Electro” un Amber

Galerijas:

Pasākums izdevies ar noskaņu – pateicoties mūziķu apvienībai „Riga Groove Electro” un dziedātājas Aijas Vītoliņas jeb Amberas saldi-emocionālai balsij, Mākslas Darbinieku Nama zālē mums tika pasniegts tāds kārtīgi uzmaisīts progresīvā džeza, fanka, elektro-bibopa un grūva kokteilis, kurš spēja apreibināt gaumīgi un nemanāmi, taču visai fundamentāli. Tā izgarojumi, sapņaino pasāžu veidā, vijās augšup mutuļojošiem mākoņu segmentiem, tad atsitās pret griestiem un, graciozi mainot savu trajektoriju, piepludināja zāli, jutekliski ieslīdot dziļi iekšā klausītājos akurāt caur auss dobumiem un apskalojot ar savu ēteriskumu galvas iekšpusi – apmēram tā to varētu noraksturot. Bet, tad kādā brīdī šīs ēteriskās svārstības mēdza mainīt savu veidolu, paliekot drudžainas un sākot sisties psihadēliskā grūva agonijā, atlecot ar rikošetu no klausītāja galvaskārbas vienas iekšējās sieniņas pret otru, gluži kā taurenis, iesprostots burkā, kurā vēl pirms neilga laika sprīža bija uzglabājies ķiršu džems. Taurenis dauzījās un dauzījās - joprojām dzirdu to savā atmiņā. Taču šie uzplaiksnījumi nebija gari – pa virsu atkal atsāka plūst valkans džems, pieklusinot taureņa agoniju... Iedomājaties, kā tas notiek – taureņa spārni saķēpājas un ieslīgst džema lipīgajā masā un ar katru vēzienu tie nokļūst arvien bezcerīgākā gūstā, bet džems plūst un plūst, piepildot burkas, kuras mēs mēdzam saukt par mūsu galvām. Mjā...

Pie šīs staignās mūzikas neabšaubāmi lieliski piestāvēja arī vizuālais kopiespaids, kas papildināja gaisotni. No pustumsas, kurā bija iegrimusi pati zāle, nelielo skatuvīti izrāva pieklusināta gaisma, kura izcēla valdzinoši-eleganto, dramatiski-sarkanā kleitā tērpto Amberu un RGE mūziķus, ar visu savu būtni ieslīgušos sava grūva naraijānā.

Jā, šis omulīgais un ar sapņainu pozitīvismu piesātinātais pasākums bija tiešām patīkams emocionāls pārdzīvojums, noskaņa bija izdevusies. Pēc pārējo pasākuma baudītāju sejām varēja noprast, ka neesmu vientuļš savos jūsmīgajos iespaidos.

Pasākuma galvenie varoņi:
AMBER (Aija Vītoliņa ) - soliste;
Deniss Paškevics- saksofons, flauta, bass klarnete;
Norberts Skraucis- el. Bass;
Kaspars Grigalis- bungas;
Madars Kalniņš- rhodes piano, taustiņinstrumenti.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV