Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LZS jauniešu koris "Pa saulei" atgriežas no Itālijas koru konkursa ar uzvarām un medaļām

Indriķis Putniņš, 14.10.2010. 12:51

10. oktobris bija īpaša diena, jo Itālijas pilsētā Rimini norisinājās starptautiskais koru konkurss, kurā Latvijas Zemnieku savienības jauniešu koris "Pa saulei" izcīnīja zeltu un kora mākslinieciskā vadītāja Marta Ozola ieguva konkursa labākās diriģentes balvu.
LZS jauniešu koris "Pa saulei" atgriežas no Itālijas koru konkursa ar uzvarām un medaļām

Kora vadītāji no tā pirmās pastāvēšanas dienas ir Marta Ozola un Jānis Ozols. Atgādināsim, ka arī diriģents Jānis Ozols šī gada jūlijā Itālijas pilsētā Gorīcijā ir plūcis labākā diriģenta laurus, kas rosina domāt par Latvijas un, protams, "Pa saulei" diriģentu augsto profesionalitāti.

Latvijas Zemnieku savienības jauniešu koris "Pa saulei" ir dibināts 2009.gada 11.augustā un tas pulcē vairāk nekā 30 dalībnieku, kurus dirģentiem palīdz skolot arī vokālais pedagogs Laura Jēkabsone.

„Tik jaunam kolektīvam kā mūsu "Pa saulei" šis ir lielisks sasniegums, mēs visi lepojamies ar savu jauniešu veikumu un novēlam arī turpmākus un augšupejošus panākumus!", atzīst kora mūza un izveidotāja Dagnija Staķe.

Gada pastāvēšanas vēsturē koris "Pa saulei" paspējis jau sevi apliecināt dažādos muzikālos projektos, koru skatēs un koncertos. 2009. gada novembrī Emīla Dārziņa koru konkursā koris ieguva godpilno 5. vietu jaukto koru konkurencē.

Koris savā sastāvā laipni aicina pieteikties jaunus dziedātājus! Jauno koristu atlase norisināsies 19.oktobrī plkst.18:00 Rīgas Valsts tehnikuma telpās Krišjāņa Valdemāra ielā 1c.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV